Skip to content

Museoliitto

3.10.2017

Digiloikka suomalaiseen taiteeseen! Taidekokoelmat verkkoon -sopimus allekirjoitettavissa

Suomen museoliitto ja Kuvasto tekivät viime keväänä sopimuksen, joka mahdollistaa museoiden kokoelmissa olevien suomalaisten taiteilijoiden teosten esittämisen museon hallitsemilla verkkosivuilla ja sovelluksissa ilman teos- tai tekijäkohtaisia sopimuksia ja maksuja.

”Tämä on merkittävä virstanpylväs niin taiteilijoille kuin museoillekin ja asemoi suomalaista tekijänoikeusjärjestelmää kehityksen kärkeen. Sopimus osoittaa, että tekijänoikeudet toimivat myös digitaalisessa maailmassa”, arvioi toiminnanjohtaja Tommi Nilsson Kuvastosta.

Sopimuksella museot sitoutuvat noudattamaan Suomen museoliiton ja Kuvaston välistä sopimusta yleisten sopimusehtojen mukaisesti. Sopimukseen voivat liittyä kaikki suomalaiset ammattimaiset museot. Sopimuksen piiriin kuuluvat myös taiteilijat, jotka eivät ole Kuvaston jäseniä.

Yleiset sopimusehdot ja liittymissopimus ovat Museoliiton verkkosivuilla: 
http://museoliitto.fi/index.php?k=12780.

Vuoden 2017 aikana sopimukseen liittyneet museot saavat sopimukseen sisältyvät oikeudet käyttöönsä veloituksetta vuoden 2017 ajalta. Ensimmäinen sopimuksen mukainen lasku tulee maksettavaksi vuoden 2018 lopulla.

Tähän mennessä Taidekokoelmat verkkoon -sopimukseen ovat liittyneet EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Hyvinkään taidemuseo, Jyväskylän yliopisto/Avoimen tiedon keskus/Tiedemuseo, Kankaanpään kaupunginmuseo, Kouvolan taidemuseo Poikilo, Lappeenrannan museot, Mikkelin taidemuseo, Raision museo Harkko, Suomen kansallismuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Tampereen taidemuseo ja Vaasan kaupungin museot.

Lisätietoja
Kimmo Levä
pääsihteeri, Suomen museoliitto
kimmo.leva(a)museoliitto.fi
040 166 2816

Voisit olla myös kiinnostunut näistä