Skip to content

Museoliitto

11.3.2021

Digimuseon sisältö laajenee: Suomen Joutsen seilaa digiaikaan

Digimuseo.fi-verkkopalvelun sisältö kasvaa. Turkulaisen merikeskus Forum Marinumin lippulaiva Suomen Joutsen on jatkossa auki vuoden ympäri.

Keväällä 2020 John Nurmisen Säätiön ja Suomen museoliiton omistaman Yhteinen Perintö Oy:n julkaisemassa Digimuseossa on mukana Vuoden museo 2020 -finalistimuseoita ja muita kulttuurikohteita. Digimuseon näyttelyvalikoima täydentyy nyt historiallisella Suomen Joutsenella.

Suomen Joutseneen voi tutustua Digimuseossa kahdella eri tavalla. Maksuttomassa versiossa museovieras pääsee tutustumaan pääpiirteittäin laivan historiaan ja nykytilaan kuvien ja tarinoiden muodossa. Toisena vaihtoehtona on varata maksullinen etäopastus, jossa seikkaperäisen esittelyn lisäksi pääsee näkemään laivan muutoin saavuttamattomia alakansia ja muita yleisöltä suljettuja tiloja.

Digitaaliset kulttuurisisällöt kaikkien ulottuvilla

Kuluttajien digitaalisen kulttuurin nälkä kasvaa ja Digimuseo vastaa tähän lisäämällä alustalleen uusia sisältöjä. Koronavuosi 2020 oli hankala kulttuurialalla, mikä osaltaan on vauhdittanut museoiden digipalveluiden kehittämistä. Vaikka moni on jo kyllästynyt etäelämään, digitaalisten kulttuurisisältöjen uskotaan jatkavan kasvuaan perinteisten kohdevierailuiden rinnalla.

Esimerkiksi museolaiva voi olla esteellisille fyysisesti liian haastava kohde vierailla, tai vain etäisyyden vuoksi liian kaukana. Verkkopalvelut ovatkin merkittävä parannus museoiden saavutettavuuteen ja tietovarantojen avaamiseen. Digitaalisuuden myötä museo voi tavoittaa aivan uusia kävijäryhmiä niin läheltä kuin kaukaa.

Museo osaksi Digimuseota?

Oman museon näyttelyt voi liittää osaksi Digimuseota ottamalla yhteyttä Yhteinen perintö Oy:n henkilökuntaan.

Lisätiedot

Janne Tielinen
Kehittämisasiantuntija
044 430 0706
janne.tielinen(a)digimuseo.fi

Anne Mäkijärvi
Projektipäällikkö
040 553 5835
anne.makijarvi(a)digimuseo.fi

www.digimuseo.fi
https://museoliitto.fi/yhteinen-perinto

Voisit olla myös kiinnostunut näistä