Skip to content

Museoliitto

20.11.2013

EU lopetti Suomen rahapelijärjestelmästä nostetun rikkomuskanteen käsittelyn

Museoiden ja muiden Veikkauksen edunsaajien edustajat ovat tyytyväisiä päätökseen, joka tukee kansalaisyhteiskunnan ylläpitoa ja kehittämistä.

Euroopan komissio päätti 19. marraskuuta lopettaa Suomen rahapelijärjestelmää vastaan aloitetun rikkomuskanneprosessin. Veikkauksen edunvälittäjien verkosto on tyytyväinen päätöksestä, joka osoittaa Suomen rahapelijärjestelmän toimivan EU:n perussopimuksen mukaisesti.

’Päätös tarkoittaa, että Suomessa voidaan jatkaa ja kehittää nykyistä rahapelijärjestelmää. Nykyinen yksinoikeuteen perustuva järjestelmä on vastuullinen, tarjoaa hyvän kuluttajansuojan ja ehkäisee tehokkaasti rikollisuutta, rahanpesua, sopupelejä ja peliongelmia’, toteaa Veikkauksen edunvälittäjien puheenjohtaja Olli Joensuu.

Rahapelien edunsaajien näkökulmasta nykyiseen malliin perustuva järjestelmä mahdollistaa parhaiten museoiden, taiteen, liikunnan ja urheilun, nuorisotyön ja tieteen sekä sosiaali- ja terveysjärjestöjen merkittävän työn tukemiseen.

Vuonna 2013 opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi veikkausvoittovaroja 531,9 miljoonaa. Summan merkitys moninkertaistuu sen hyödyttäessä kansalaisyhteiskuntaa tukevaa työtä.

’Komission päätös osoittaa, että Suomen vastuullinen rahapelijärjestelmä on esimerkki myös muille EU:n jäsenmaille. Rahapelimonopolin murtaminen ja korvaaminen lisenssimallilla toisi lisää tuottoja vain ulkomaisten peliyhtiöiden omistajille, ei kansalaisyhteiskunnan ylläpitäjille ja kehittäjille. Samalla pelihaittojen torjuminen
vaikeutuisi’, toteaa Joensuu.


Lisätietoja:
Olli Joensuu
p. 045-139 2350
Veikkauksen edunvälittäjäverkoston puheenjohtaja,
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin pääsihteeri
 

Veikkauksen edunvälittäjät on verkosto, jossa vaikuttavat veikkausvoittovarojen edunsaajat, suomalaisen taiteen, liikunnan, nuorisotyön ja tutkimuksen vapaaehtoistyön tekijät ja ammattilaiset. Verkosto toimii jokaisen hyväksi.

Verkostoon kuuluvat Suomen Museoliitto ry, Finland Festivals ry, Suomen Akatemia, Suomen Elokuvasäätiö, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Suomen Sinfoniaorkesterit ry, Suomen Teatterit ry, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio VALO ry ja Suomen Kansallisooppera.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä