Skip to content

Museoliitto

29.6.2020

Euroopan kulttuuriperintöpalkintojen 2021 haku nyt auki

Suomen parhailla arkkitehdeilla, käsityöläisillä, kulttuuriperinnön asiantuntijoilla, niin ammattilaisilla kuin vapaaehtoisilla, julkisilla ja yksityisillä yhteisöillä sekä paikallisyhteisöillä on mahdollisuus saada tunnustusta saavutuksistaan. Euroopan kulttuuriperintöpalkintojen 2021 haku on nyt auki 1.lokakuuta 2020 saakka, kertoo Europa Nostra Finland.

Euroopan kulttuuriperintöpalkintojen 2021 hakuaika on nyt auki. Palkinnot ovat haettavana neljässä eri kategoriassa: konservointi, tutkimus, yksilön tai yhteisön kulttuuriperintötyölle omistautunut toiminta sekä koulutus ja tietoisuuden lisääminen. Jaossa on lisäksi kaksi kansainväliseen yhteistyöhön ja innovaatioihin liittyvää ILUCIDARE-palkintoa.

Palkintojen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta eurooppalaisesta kulttuuriperinnöstä ja parantaa sen arvostusta. Ajatuksena on myös esimerkin voimalla rohkaista uusiin toimiin kulttuuriperinnön varjelemiseksi, tukea korkeatasoista konservointiosaamista sekä edistää tietojen ja kokemuksien vaihtoa Euroopassa.

Palkintoa voi hakea niin konservointikohteen, tutkimushankkeen kuin järjestetyn koulutuksen ja kurssituksen tiimoilta. Kyseessä voi olla myös kampanja kulttuuriperintötietoisuuden parantamiseksi. Lisäksi kulttuuriperinnölle omistautuneita henkilöitä ja ryhmiä palkitaan. Hakuaika päättyy 1. lokakuuta 2020. Hakemuskieli on englanti tai ranska.

Euroopan unionin ja Europa Nostran kulttuuriperintöpalkinnot jaetaan yhdistetysti vuosittain hyville kulttuuriperintöä säilyttäville hankkeille. Palkinnot jaetaan European Heritage Congressin yhteydessä järjestettävässä palkintojuhlassa, joka järjestetään tavallisesti alkukesällä.

Lue lisää: http://www.europeanheritageawards.eu/apply

Europa Nostra Finlandin ohjeet palkinnon hakemiselle:
 http://www.europanostra.fi/europa-nostra/palkinnon-hakeminen

Voisit olla myös kiinnostunut näistä