Skip to content

Museoliitto

31.5.2017

Ilmainen hyötypeleihin tutustuttava verkkokurssi tarjolla museoiden työntekijöille

Suomen museoliitossa käynnistyi toukokuussa ESR-rahoitteinen hanke nimeltään Tarinat peliin – toimintamalli museosisältöjen tarinallistamiseen, tuotteistamiseen ja yhteistyöhön. Osana hanketta museoiden työntekijät pääsevät tutustumaan pelialan toimintaan muun muassa verkkokurssin ja hyötypelityöpajojen avulla.

Tarinat peliin -hanke toteutetaan yhdessä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa. Hankkeen tavoitteena on avata museoiden kulttuuriperintösisältöjä pelialan osaajien monipuoliseen käyttöön, jotta museoiden aineistoista voidaan kehittää tarinoihin perustuvia pelillisiä tai muita digitaalisia sovelluksia. Tavoite saavutetaan lisäämällä museoalan ja pelialan ammattilaisten vuoropuhelua ja tarjoamalla koulutusta sekä verkossa että lähiopetuksena. Samalla lisätään pelialan toimijoiden osaamista ja kiinnostusta rikkaan kulttuuriperintöaineiston käyttöä kohtaan.Osana hanketta museoiden työntekijät saavat kesän ja syksyn aikana ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua pelialan toimintaan ilmaisella hyötypelejä käsittelevällä verkkokurssilla, jonka laajuus on 5 opintopistettä, ja työpajoissa, joista ensimmäinen järjestetään 28.9.2017 yhdessä Tarinat peliin -hankkeen aloitusseminaarin kanssa. Verkkokurssi on avoinna 29.5.–31.8.2017, ja sen on tuottanut SeGaBu-hanke. Opintojakso on ilmainen ja kaikille avoin, ja sen voi suorittaa omaan tahtiin annetun aikarajan sisässä. Kurssilla ei tarvita aiempaa kokemusta hyötypeleistä. Kurssin suorittamisesta on myös mahdollista saada todistus, jonka antaa Kajaanin ammattikorkeakoulu. Katso tarkemmat tiedot kurssista täältä.

Jo nyt kannattaa myös painaa muistiin päivämäärä 28.9.2017, jolloin järjestetään Tarinat peliin -hankkeen aloitusseminaari. Seminaarin yhteydessä järjestetään hankkeen ensimmäinen hyötypelityöpaja. Seminaarin ohjelma ja tiedot hyötypelityöpajasta tarkentuvat kesän ja alkusyksyn aikana, joten seuraa tiedotustamme.

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori, koulutussuunnittelija
Pauliina Kinanen
pauliina.kinanen(a)museoliitto.fi
p. 040 354 2205

Tiedottaja
Tanja Salonen
tanja.salonen(a)museoliitto.fi
p. 0444 300 710

 

Voisit olla myös kiinnostunut näistä