Skip to content

Museoliitto

2.2.2011

Ilmoittaudu Helsingin kirjamessujen museo-osastolle

Helsingin kirjamessut järjestetään 27.-30.10.2011. Tänä vuonna kirjamessujen teemamaana on Viro. Paikat Suomen museoliiton kokoamalla messuosastolla täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä 22.3. mennessä.

Viime vuonna Suomen museoliiton kokoamalle osastolle osallistui 10 museota. Kirjamessut ja samanaikaisesti järjestetyt Viini, ruoka & hyvä elämä ja Helsingin Musiikkimessut keräsivät Messukeskukseen kaikkiaan yli 80 800 kävijää, joista 91 % oli tyytyväisiä tapahtumaan. Helsingin kirjamessujen tekemän kävijätutkimuksen mukaan kävijät tulivat ensisijaisesti tutustumaan kirjoihin (74 %), ostamaan kirjoja (61 %) ja kuuntelemaan kotimaisia kirjavieraita (48 %). Kävijöistä 93 % tulee varmasti tai todennäköisesti myös seuraaville kirjamessuille.

Suomen museoliitto tarjoaa jäsenilleen mahdollisuutta osallistua museoiden yhteisosastolle 350 euron hintaan. Osallistumismaksu kattaa paikanvuokran lisäksi kassa- ja maksuliikennekulut. Museoliitto vastaa osaston suunnittelusta, rakentamisesta, sähkö- ja siivouskuluista sekä ohjelman koordinoinnista. Messujen aikana museo-osaston hoidosta ja kirjanmyynnistä vastaavat osallistuvien museoiden edustajat yhdessä Museoliiton henkilökunnan kanssa. Museot huolehtivat omien tuotteidensa toimittamisen messuille ja sieltä pois.

Messuosaston lisäksi museot saavat näkyvyyttä julkaisuilleen ja toiminalleen osallistumalla lavaohjelmiin sekä esittelemällä julkaisujaan messuosastolla. Jos haluatte varata lava-aikaa uutuusjulkaisunne tai toimintanne esittelyyn niin kertokaa siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

Paikat Suomen museoliiton kokoamalla messuosastolla täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä 22.3.2011 mennessä sähköpostitse eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi tai kirjallisesti Suomen museoliittoon. Ilmoittautumisajankohdan jälkeen ei paikkoja voida taata.

Lisätietoja:
projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo
eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä