Skip to content

Museoliitto

6.6.2019

Kesän MUSEO-lehdessä urheillaan

Kesän MUSEO-lehti on ilmestynyt. Lehdessä pureudutaan urheilumuseoiden maailmaan sekä urheiluun ja liikuntaan taiteessa. Lisäksi mukana on monia muita ajankohtaisia aiheita kesän museoretkille. MUSEO löytyy nyt myös Lehtipisteen jakelusta eri puolilta Suomea.

Mitä kaikkea urheilumuseoissa tehdään? Kenelle niiden tarjontaa suunnataan? Mitä niissä kerrotaan? Mitä niissä voi tehdä? Kuka niissä työskentelee? Näihin kysymyksiin tarjotaan vastauksia useamman jutun verran muun muassa Suomen urheilumuseosta, Lahden hiihtomuseosta, Jääkiekkomuseosta, Rallimuseosta, Koripallomuseosta sekä Englannin kansallisesta jalkapallomuseosta.

Jorma Uotinen: ”Taiteen ja tanssin suhde on tärkeä.” 

Entäpä taide, liittyykö urheilu siihen mitenkään? Tällä kertaa vierailemme Kuopion taidemuseossa tanssija-koreografi Jorma Uotisen kanssa ja pohdimme taiteen suhdetta liikuntaan. Taiteilija Alina Sinivaara kertoo puolestaan taiteen tekemisestä urheilusta.

Matkaillaan koko kesä museoissa

Näyttelyarviossa tarkastellaan Savonlinnan maakuntamuseon uudistunutta perusnäyttelyä. Museo-oppaan matkassa -juttusarjassa syvennytään Kittilän Särestöniemi- ja Palsa-museoihin. Museo-lehti matkailee tällä kertaa kotimaassa. Tarjoamme ideoita neljälle museoreitille lomamatkojen varrelle. Juttuun on poimittu myös majoitus- ja tapahtumavinkkejä. 

Irtonumeromyynti museoissa ja Lehtipisteessä

MUSEO on nyt myynnissä Lehtipisteen 125 irtonumeromyyntipisteissä eri puolilla Suomea. Pisteitä ovat Akateeminen kirjakauppa, Suomalainen kirjakauppa, Sokos, Prisma, R-kioski ja FoodMarket. Tarkat myyntipaikat löytyvät Lehtipisteen verkkosivuilta.

Lehti on myynnissä myös museoissa: Ekta museo / Tammisaari, Tekniikan museo / Helsinki, Museo Skogster / Hämeenlinna, Lusto – Suomen Metsämuseo / Savonlinna, Tampereen taidemuseo, Sibelius-museo / Turku, Pohjanmaan museo / Vaasa ja Varkauden museot. Mikäli haluat tilata lehteä myyntiin museoosi, onnistuu se ottamalla yhteyttä helena.piipponen@museoliitto.fi

MUSEO kesätarjoushintaan 25 € / vuoden kestotilaus

MUSEO-lehden voi nyt tilata kesätarjoushintaan 25 euroa / vuoden kestotilaus. 

Lehden esittelyvideo

Mikäli et vielä saanut lehteä käsiisi, käy kurkkaamassa miltä lehti näyttää videolla Youtubessa tai Facebookissa

Lisätiedot

Nelli Korpi, Museo-lehden toimituspäällikkö

nelli.korpi@museoliitto.fi, +358 444 300 704

Voisit olla myös kiinnostunut näistä