Skip to content

Museoliitto

12.12.2011

Kulttuurivientiraportti 2008-2011: Suomalaisten museoiden kansainvälisyys

Suomen museoliiton yksi keskeisimmistä tehtävistä on edistää suomalaisten museoiden kansainvälistä toimintaa. Kansainvälisyys mielletään museosektorilla useimmiten näyttelyjen tuonniksi tai vienniksi. Todellinen kuva on kuitenkin monipuolisempi.

Määrällisesti museoiden kansainvälinen toiminta on suurinta tiedon ja osaamisen vaihdossa. Tätä voidaan tehdä joko henkilökohtaisten kontaktien kautta tai organisoidusti osana museoiden ja niiden etujärjestöjen välistä yhteistyötä. Merkittävä ja kasvava osa kansainvälistä yhteistyötä on koulutus- ja kehityshankkeet.

Suomalaisten museoiden kansainvälisen toiminnan osaaminen on keskeinen menestystekijä nyt ja erityisesti tulevaisuudessa. Tämän osaamisen kehittämiseksi on laadittu selvitys suomalaisten museoiden kansainvälisen toiminnan nykytilasta ja kehitystarpeista.

Selvityksen on laatinut projektikoordinaattori Karim Galenius, jonka Näyttelyvaihtokeskus Frame ja Suomen museoliitto työllistivät osana nuorten taiteen ja kulttuurialan ammattilaisten kansainvälistymis- ja työllistämishanketta.

Raportti on ladattavissa pdf-muodossa Museoliiton verkkosivuilta osoitteessa www.museoliitto.fi/kulttuurivienti

Voisit olla myös kiinnostunut näistä