Skip to content

Museoliitto

26.5.2010

Metropolian Museokokoelmien hallinta -koulutus

Metropolia Ammattikorkeakoulu on saanut rahoitusta museoalalle suunnattuun korkeakoulutettujen oppisopimustyyppisen täydennyskoulutuksen järjestämiseen. Valtion vuoden 2010 talousarviossa osoitettiin 4 miljoonaa euroa oppisopimustyyppisen täydennyskoulutukseen. Koulutuksen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Museoliitto oli puoltamassa koulutusta hakuvaiheessa. Myös toinen Museoliiton puoltama oppisopimuskoulutus, Sibelius-Akatemian Taideorganisaatioiden yleisötyön erikoistumisohjelma, sai myönteisen rahoituspäätöksen.

Metropolian Museokokoelmien hallinta -koulutuksessa tavoitteena on kehittää museoammattilaisten taitoja kokoelmien hallinnoinnissa ja annetaan käytännön apua kokoelmien säilyttämiseen. Koulutus on tarkoitettu erityisesti pienten ja keskisuurten museoiden henkilöstölle, jotka kamppailevat kokoelmien karttumisen ja suurien esinemäärien säilyttämisen kanssa.

Lisätietoja Metropolia ammattikorkeakoulun verkkosivuilta osoitteesta www.metropolia.fi/koulutustarjonta/kulttuuriala/konservointi/museokokoelmien-hallinta/

Voisit olla myös kiinnostunut näistä