Skip to content

Museoliitto

30.1.2024

Miisa Pulkkinen Museoliiton viestintäjohtajaksi

Museoliiton viestintäjohtajaksi on nimitetty Miisa Pulkkinen, 45.

Museoliiton hallitus on nimittänyt Miisa Pulkkisen viestintäjohtajaksi. Pulkkinen siirtyy tehtävään Museoliiton konsernin viestintäpäällikön tehtävästä, jossa hän toimi vuoden 2023 ajan. Pulkkinen on aiemmin kehittänyt Museoliitossa konserniviestintää ja vastannut mm. brändiuudistuksesta sekä 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmasta.

Viestintäjohtajan tehtävä on Museoliitossa uusi. Viestintäjohtaja vastaa konserniviestinnästä, konsernin viestintäyhteistyön johtamisesta ja mm. edunvalvontaviestinnästä. Hän toimii myös Museoliiton viestintätiimin vetäjänä. Viestintäjohtaja raportoi toimitusjohtajalle.

”Konsernin viestintäjohtajan tehtävä on uusi ja tarpeellinen, jotta konsernissa tuotettu viestintä tukee linjakkaasti yhteistä päämääräämme lisätä ymmärrystä museoiden moninaisesta ja ainutlaatuisesta merkityksestä yhteiskunnille. Museot ovat muistiorganisaatioita, joiden kokoelmat muodostuvat yhteiskunnan eri aloilta. Nämä kokoelmat ja niistä tehty tutkimus sekä näyttelyt rikastuttavat meidän kaikkien elämää ja auttavat meitä liikkumaan ajattelussamme menneisyyden ja tulevaisuuden välillä”, sanoo Museoliiton toimitusjohtaja Petra Havu.

Pulkkinen on aloittanut tehtävässä tammikuun alussa.

”Museoliiton uusi strategia korostaa viestintää. Se on olennaista edunvalvonnassa, kun tuomme esiin museoiden yhteiskunnallista tärkeyttä. Konsernin viestintä ja markkinointi tavoittavat laajasti myös museokävijät. Yhdessä kehitämme viestinnästä entistä vaikuttavampaa”, sanoo Miisa Pulkkinen.

Pulkkinen on aiemmin työskennellyt toimittajana ja uutisankkurina mm. Nelosen uutisissa ja Helsingin Sanomissa. Hän on toiminut viestintäpäällikkönä Suomen Taiteilijaseurassa ja Ornamossa. Pulkkinen on toimittanut useita julkaisuja julkisen taiteen alalta. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden kandidaatti.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä