Skip to content

Museoliitto

24.9.2021

Museo-lehden teemat vuonna 2022

Museo-lehti on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä museoihmisten aikakauslehti. Vuoden 2022 teemat ovat tiede, leikki, valokuva ja identiteetti. Museo-lehti toivoo museoilta vinkkejä sekä teemaan liittyvistä että muista ensi vuonna ajankohtaisista museoaiheista. 

Vuosi aloitetaan teemalla tiede. Museoissa työskentelee tutkijoita ja museoissa esitellään tiedemaailman löydöksiä. Lehdessä tarkastellaan, miten tiede ja tutkimus näkyvät museoissa. 

Kesän alkaessa pureudutaan teemaan leikki. Leikki ja luova toiminta ovat elämän suola. Tutustutaan museoihin, joissa saa heittäytyä ja kokea löytämisen riemua. 

Syksyn valokuva-teemanumero kertoo valokuvalle omistetuista museoista, valokuvista museoiden kokoelmissa sekä valokuvasta taiteen ja dokumentoinnin muotona. 

Vuoden viimeisen lehden teema on identiteetti. Identiteetit syntyvät vuorovaikutuksessa ympäröivään maailmaan ja ovat jatkuvassa muutoksen tilassa. Numerossa tuodaan esiin, millaisia tarinoita museot ja museoihmiset kertovat identiteetistä. 

Museo-lehden ilmestymisaikataulu ja linkit juttuvinkkilomakkeisiin 

 • Kevään MUSEO ilmestyy 25.2., teemana tiede
 • Kesän MUSEO ilmestyy 20.5., teemana leikki 
 • Syksyn MUSEO ilmestyy 16.9., teemana valokuva 
 • Talven MUSEO ilmestyy 2.12., teemana identiteetti
 • Museo-lehden sisältöjä suunnitellaan tavallisesti noin neljä kuukautta ennen lehden ilmestymistä. Siksi on hyvä vinkata juttuaiheesta Museo-lehden toimitukselle mahdollisimman hyvissä ajoin. Juttuvinkkejä voi antaa jo nyt ylläolevista linkeistä.  

  Jokaiselle numerolle on valittu yksi teema, mutta siihen liittyvien juttujen lisäksi jokaisessa lehdessä käsitellään myös muutamia muita ajankohtaisia museoaiheita. Parhaat jutut tuovat esiin museoista uusia, yllättäviä näkökulmia, joten teemoja kannattaa lähestyä avoimin mielin.   

  Lisätietoja  

  Toimituspäällikkö Tuuli Rajavuori 
  tuuli.rajavuori@museoliitto.fi 
  puh. 044 4300 710 

  Tuottaja Jenna Honkanen 
  jenna.honkanen@museoliitto.fi 
  044 4300 704

  Voisit olla myös kiinnostunut näistä