Skip to content

Museoliitto

22.9.2022

MUSEO-lehden teemat vuonna 2023

MUSEO-lehti on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä museoihmisten aikakauslehti. Vuoden 2023 teemat ovat toivo, meri, juhla ja luovuus. Museo-lehti toivoo museoilta vinkkejä sekä teemaan liittyvistä että muista ensi vuonna ajankohtaisista museoaiheista.  

Vuosi aloitetaan teemalla toivo. Museotoiminta tuo vastapainoa raskaille asioille. Museoiden kautta luodaan perspektiiviä ja selviytymisen kokemusta. Lehdessä tarkastellaan, miten museot voivat luoda ja ylläpitää toivon tunnetta. 

Kesän alkaessa pureudutaan teemaan meri. Merelliset museot ja museolaivat kutsuvat seikkailuun, kenties jopa valtamerten taakse. Samalla katsotaan myös lähelle: lehdessä nousee esiin Itämeri ja sen herkkä luonto. 

Syksyn lehden teema on juhla. Arjen vastapainoksi tarvitaan juhlaa. Lehdessä tutustutaan juhlaperinteisiin ja juhlakulttuuriin. Minkälaisia juhlia museoissa järjestetään? Numero on omistettu Museoliiton 100-vuotisjuhlavuodelle.

Vuoden viimeisen lehden teema on luovuus. Museot ovat monenlaisen luovuuden keskiössä. Museot innostavat luovaan toimintaan ja museoissa esitellään luovan toiminnan tuloksia. Minkälainen on sinun luova museosi?

Museo-lehden ilmestymisaikataulu 2023 ja linkit juttuvinkkilomakkeisiin  

Kevään MUSEO ilmestyy 24.2.2023, teemana toivo
Kesän MUSEO ilmestyy 19.5.2023, teemana meri
Syksyn MUSEO ilmestyy 15.9.2023, teemana juhla
Talven MUSEO ilmestyy 1.12.2023, teemana luovuus

Museo-lehden sisältöjä suunnitellaan tavallisesti noin neljä kuukautta ennen lehden ilmestymistä. Siksi on hyvä vinkata juttuaiheesta Museo-lehden toimitukselle mahdollisimman hyvissä ajoin. Juttuvinkkejä voi antaa jo nyt ylläolevista linkeistä.  

Jokaiselle numerolle on valittu yksi teema, mutta siihen liittyvien juttujen lisäksi jokaisessa lehdessä käsitellään myös muutamia muita ajankohtaisia museoaiheita. Parhaat jutut tuovat esiin museoista uusia, yllättäviä näkökulmia, joten teemoja kannattaa lähestyä avoimin mielin.   

Lisätietoja  

Toimituspäällikkö Tuuli Rajavuori  
tuuli.rajavuori@museoliitto.fi  
puh. 044 4300 710  

Tuottaja Kirsti Ruissalo  
kirsti.ruissalo@museoliitto.fi  
044 430 0721 

Voisit olla myös kiinnostunut näistä