Skip to content

Museoliitto

4.1.2017

Museo-lehti uudistuu

Museo-lehti profiloituu vuoden 2017 aikana entistä enemmän museoiden yhteiseksi asiakaslehdeksi, joka tarjoaa luettavaa kaikille museoiden palveluista kiinnostuneille. Lehti tuo aikaisempaa vahvemmin esiin museoiden monipuolisen näyttely- ja tapahtumatarjonnan unohtamatta kuitenkaan taustalla tehtävää kokoelma- ja tutkimustyötä.

Museo-lehden uudistaminen museoiden yhteiseksi asiakaslehdeksi on ollut tarpeen, koska lehden lukijoiksi on tullut yhä laajeneva joukko Museokortin omistavia asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita museoiden näyttelytarjonnasta ja sisällöistä. Uudistuksen myötä lehden joka numerossa ilmestyy museoiden näyttelyistä ja tapahtumista kertova näyttelyliite. Aiemmin näyttelyliitteet ilmestyivät vain kahdessa numerossa. Museo-lehden uudistuminen näkyy lehden sisällössä heti ensimmäisestä numerosta alkaen, ja lehden graafinen ilme uudistuu vuoden 2017 aikana.

Museo-lehden näyttelyliitteiden ilmoitusmyynti ja hinnoittelu

Ilmoitusten osalta Museo-lehden konseptimuutos tarkoittaa, että museoilla on entistä enemmän mahdollisuuksia tuoda ajankohtaisia näyttelyitä ja tapahtumia esiin Museo-lehden näyttelyliitteissä. Museo-lehti ilmestyy vuoden 2017 aikana neljä kertaa; helmikuussa (teemana pelit), kesäkuussa (teemana taide), syyskuussa (teemana ruoka) ja marraskuussa (teemana muoti).

Museo-lehden näyttelyliitteen hinnoittelu on aiempaa edullisempaa, koska ilmoitushintaan liittyvistä ilmaisjakoon toimitettavista lehdistä on uudistuksen myötä luovuttu. Edullisemman ilmoitushinnoittelun myötä museoilla on mahdollisuus käyttää näyttelyliitettä tehokkaammin näyttelyiden ja tapahtumien markkinointiin.

Ilmoitusmyynnistä tulee erillinen tiedote viikkojen 1–2 aikana, mutta ilmoitustilaa voi varata jo nyt. Näyttelyliitteen mediakortti löytyy tästä.

Museo-lehden jakelu

Museo-lehti jaetaan edelleen Suomen museoliiton jäsenmuseoille sekä niiden henkilökunnalle ilmaiseksi, mutta muutoin lehti muuttuu tilauspohjaiseksi. Uudistuksen alkuvaiheessa Museoliitto toimittaa lehteä omille sidosryhmilleen sekä jakoon kirjastoille ja matkailutoimistoihin entiseen tapaan.

Lisätietoja Museo-lehden ilmoitusmyynnistä antaa yhteistyökoordinaattori Helena Piipponen, 044 4300 701, helena.piipponen@museoliitto.fi. Museo-lehden konseptiuudistuksesta vastaa viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori, 044 4300 704, tuuli.rajavuori@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä