Skip to content

Museoliitto

12.12.2019

Museoammattilaisten oma verkkojulkaisu MuseoPro on avattu

Suomen museoliitto on avannut uuden verkkojulkaisun, joka on museoammattilaisten sisäisen kehittämisen areena.

MuseoPron tavoitteena on olla helposti lähestyttävä, matalan kynnyksen julkaisualusta, joka tarjoaa oivalluksia museoammattilaisen arkeen. Kirjoittajia ovat ensisijaisesti museoalan ammattilaiset, jotka kirjoittavat muissa museoissa työskenteleville kollegoille.

Julkaisun sisällöissä syvennytään museoammattilaisille ajankohtaisiin kysymyksiin, joiden perusteelliseen käsittelyyn ei aiemmin ole ollut sopivaa kanavaa. Vuonna 2020 tällaisia teemoja ovat esimerkiksi tekijänoikeudet, kansainvälinen rahoitus, museoalan kansainvälistyminen sekä kestävä kehitys. Lisäksi sisältöihin kuuluu myös kevyempää aineistoa, esimerkiksi juhlakuvia, henkilöhaastatteluja tai MuseoPro testaa -palsta. Juttuvinkkejä toivotaan kaikilta museoalalla toimivilta.

MuseoPron ensisijaista kohderyhmää ovat noin 3000 suomalaista museoammattilaista, mutta sitä voi lukea vapaasti kuka tahansa museoasioista kiinnostunut. MuseoProta toimitetaan myös alan opiskelijoita ajatellen. 

Vuonna 2020 MuseoProssa kokeillaan erilaisia juttutyyppejä, teemoja, kirjoittajia ja viestintätapoja. Samalla kerätään myös lukijapalautetta. Kaikki MuseoPron kehittämisestä kiinnostuneet ovat myös lämpimästi tervetulleita Facebookissa toimivaan MuseoPron lukijapaneeliin.

MuseoPro avattiin Museoliiton Tietopäivässä 12.12.2019. Sen jälkeen siirrytään säännöllisen päivittämisen aikaan. MuseoPro päivittyy keskimäärin kerran viikossa eli vuoden aikana verkkojulkaisuun tulee noin 50 uutta tekstiä. Uusista päivityksistä tiedotetaan Museoliiton viestintäkanavissa.

MuseoPron toimituksen tukena on asiantuntijaryhmä, johon kuuluu edustajat ICOM – Suomen komiteasta, Kansallisgalleriasta, Museoalan ammattiliitosta, Museokortista ja Museovirastosta.

MuseoPron visuaalisen ilmeen on suunnitellut graafikko Inari Savola ja tekniikasta vastaa Olli Holopainen Slapmedia Oy:stä. Museoliitossa toimituksesta vastaa viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori.

Lisätietoja

 

MuseoPro-verkkojulkaisu
MuseoPron toimituspäällikkö
Tuuli Rajavuori
tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi
p. 0444 300 710

Voisit olla myös kiinnostunut näistä