Skip to content

Museoliitto

20.1.2009

Museoiden esteettömyystiedot nyt yhdestä osoitteesta

Museot.fi -sivuston museohakuun on lisätty uusi palvelu, museoiden esteettömyystiedot. Sen kautta voi hakea museokohteita, joihin on esteetön sisäänpääsy kaikkiin tiloihin, osaan tiloista, joissa on esteetön wc, induktiosilmukka, invapysäköinti, kosketeltavia esineitä, lainattava pyörätuoli ja tilattavissa opastuksia erityisryhmille.

Uudistuksen myötä museorekisteristä pystyy verkon kautta tekemään monipuolisesti museoiden esteettömyyteen liittyviä hakuja ja yhdistämään haut museorekisterin muihin kriteereihin. Käyttäjät voivat hakea esimerkiksi kaikki ne museot joihin on esteetön sisäänpääsy ja joissa on museokauppa, ravintola tai kahvila.

Tällä hetkellä rekisterissä on 108 museokohdetta, joihin on esteetön sisäänpääsy kaikkiin tiloihin. Esteetön wc löytyy 144 museosta. Invapysäköintimahdollisuus on 83 museossa ja lainattava pyörätuoli 42 museossa. Induktiosilmukka on 18 museossa. Esineiden koskettelumahdollisuuden tarjoaa 101 museota. Opastuksista erityisryhmille voi tiedustella 56 museosta.

Hanke on saanut opetusministeriön kulttuurin saavutettavuuden edistämiseen tarkoitettua tukea.

Lisätietoja:
Janne Saavalainen
tiedottaja

s-posti: janne.saavalainen(a)museoliitto.fi
puh. (09) 5841 1721

Museohaku

Suomeksi

Ruotsiksi

Englanniksi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä