Skip to content

Museoliitto

25.11.2015

Museokortti kasvaa: 5 museota Mikkelistä mukaan joulukuussa, kortteja myyty lähes 30 000 kpl

Yritykset ovat innostuneet Museokorteista joululahjoina. Toukokuussa käyttöön otettuja Museokortteja on myyty lähes 30 000 kpl ja museokohteiden määrä kasvaa joulukuussa yli kahteensataan.

Toukokuussa käyttöönotetun Museokortin — museoiden yhteisen vuosilipun — ansiosta museoiden kävijämäärät ovat kasvussa. Kortteja on myyty jo lähes 30 000 kpl ja niitä on käytetty ahkerasti. Vuoden vaihteeseen mennessä saavutettaneen 170 000 Museokortilla tehtyä museokäyntiä.

Museokortin kohdelista kasvaa jälleen joulukuun alussa. Mukaan liittyvät Mikkelin taidemuseo, Päämajamuseo, Suur Savon museo, Jalkaväkimuseo ja Viestikeskus Lokki.

Mikkelin taidemuseossa pääsee ihailemaan suomalaista taidetta 1870-luvulta 1970-luvulle, Päämajamuseossa Suomen armeijan sotien aikaista päämajaa, Suur Savon museossa talonpoikaisesineistöä ja Viestikeskus Lokissa päämajan viestikeskusta Naisvuoren luolastossa. Jalkaväkimuseo on vuonna 1982 perustettu valtakunnallinen aselajimuseo, jota ylläpitää Jalkaväen säätiö.

’Joulukuun alusta alkaen pääsemme kehumaan, että Museokortilla pääsee yli 200 museokohteeseen’, naurahtaa kehityspäällikkö Seppo Honkanen.

– – –

Museokortti on otettu myös lahjamarkkinoilla vastaan innostuneesti. Isänpäivä- ja joululahjoiksi kortteja on myyty runsaasti. Yrityksetkin ovat havainneet, että 54 euron hintainen Museokortti on tavallista monipuolisempi joululahja henkilöstölle tai avainasiakkaille. Niitä voi ostaa kätevästi lahjaksi sekä verkkokaupasta että kaikista Museokortti-museoista.

’Museokortissa hienoa on, että se sopii kenelle tahansa. Kortilla saa upeita kokemuksia, taide-elämyksiä ja monipuolista perspektiiviä — vuoden mittaisen kulttuurimatkan’, Honkanen toteaa.

Museokortti-järjestelmä kehittyy koko ajan. Lisää museokohteita on tulossa mukaan. Rakenteilla on uusia ominaisuuksia ja viritteillä monipuolisia yhteistyökuvioita.

Checkpoint Helsingin kanssa yhteistyössä HAM:ssa 20. marraskuuta järjestetty ensimmäinen Museokortti-klubi oli jättimenestys: paikalle saapui 330 kiinnostunutta Museokortin omistajaa.

– – – –

Hollannissa vastaavalla periaatteella toimivia Museokortteja myydään peräti 1,25 miljoonaaa kappaletta vuodessa. Kortit ovat kasvattaneet museoiden kävijämääriä ja tuoneet lisätuloja koko museosektorille. Kaikista museokäynneistä kolmasosa tehdään Hollannissa museokortilla.

Eteläisin Museokortti-museo on Hangon museo ja pohjoisin Saamelaismuseo Siida Inarissa.

LISÄTIETOJA
Seppo Honkanen
kehityspäällikkö
041-50 20 375
etunimi.sukunimi@museoliitto.fi

Mikkelin kaupungin museot
Mikkelin kaupungin museot mukaan Museokortttin.

Jalkaväkimuseo
Jalkaväkimuseo mukaan Museokortttin.

Museokortin verkkokauppa
Museokortin voi ostaa verkosta joko itselle tai lahjaksi, kokonaan digitaalisena tai lahjakirjekuoressa.

Museokortti-grafiikkaa
Kuvia, logoja ja muita graafisia Museokortti-materiaaleja

Museot.fi: Museokortti
Kaikki Museokortti-tieto löytyy täältä.

Museokortti-museot kartalla
Koko ruudun levyinen kartta, jossa kaikki Suomen Museokortti-museot. Helposti zoomattavan kartan avulla voi esimerkiksi suunnitella laajempaa museokierrosta.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä