Skip to content

Museoliitto

5.2.2016

Museokortti kasvaa: nyt mukaan 5 uutta museota!

Yhdeksässä kuukaudessa on hankittu lähes 50 000 Museokorttia.

Museokortti käy entistäkin useammassa museossa. Tällä kertaa mukaan liittyy viisi uutta kohdetta, joista pohjoisin sijaitsee Kittilässä, eteläisin Helsingissä. Museokortin omistajat pääsevät nauttimaan taiteesta ja kulttuurista jo reilusti yli 200 kohteessa.

Toukokuussa käyttöönotetun Museokortin (museoiden yhteisen vuosilipun) ansiosta suomalaisten museoiden kävijämäärät ovat selvässä kasvussa. 59 euroa maksavia kortteja on myyty yhdeksässä kuukaudessa lähes 50 000 kpl.

Uusina kohteina mukaan liittyvät:

Kimmo Pyykkö -museo keskittyy kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön taiteeseen ja kutsunäyttelyihin. Uudet museotilat sijaitsevat Kangasalan keskustassa.

Samiland kertoo Saamen kansan tuhansien vuosien historiasta, kulttuurista ja mytologiasta. Sisänäyttelyssä opit mitä eroa on kolttasaamelaisilla ja tunturisaamelaisilla, millaisia ovat perinteiset saamelaiset elinkeinot ja muinaiset taruhahmot. Ulkonäyttely tutustuttaa sinut saamelaisiin rakennuksiin ja poronhoitoon. Samiland sijaitsee Levillä, Kittilän kunnassa.

Seinäjoen taidehallissa on kuukausittain vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä ympäri vuoden, Seinäjoen Taiteilijaseuran pysyvä kokoelmanäyttely sekä Taidelainaamo.

Eemil Aaltosen museossapääsee tutustumaan tehtailija ja suurlahjoittaja Emil Aaltosen vaiheisiin suutarin kisällistä teollisuusmieheksi, hänen taidekokoelmaansa sekä museon erikoisnäyttelyihin. Eemil Aaltosen museo sijaitsee Pyynikinlinnassa Tampereella. Museokortti-kohde 6. helmikuuta alkaen.

Villa Gyllenberg on Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön ylläpitämä taidemuseo, jossa on säilytetty yksityiskodin tunnelma. Museo sijaitsee Helsingin Kuusisaaressa. Museokortti-kohde 10. helmikuuta alkaen.

Lähde vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle!

LISÄTIETOJA
Seppo Honkanen
kehitysjohtaja
040 833 9059
Twitter: @honkanen
etunimi.sukunimi@museoliitto.fi

Museokortin verkkokauppa
Museokortin voi ostaa verkosta joko itselle tai lahjaksi, kokonaan digitaalisena tai lahjakirjekuoressa.

Museot.fi: Museokortti
Kaikki Museokortti-tieto löytyy täältä.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä