Skip to content

Museoliitto

20.12.2017

Museoliiton koulutusohjelma vuodelle 2018 julkaistu

Museoliiton koulutustilaisuudet tarjoavat mahdollisuuksia museoammattilaisten osaamisen kehittämiseen ja koulutusta monista eri teemoista. Ohjelmassa on monipuolisesti koulutustarjontaa museoalan ammattilaisille.

Vuoden 2018 ensimmäinen tilaisuus on Museovisio-hankkeen hakuklinikka 19.1. Helsingissä. Tilaisuuteen on jo mahdollista ilmoittautua.

Alkuvuonna muita koulutustilaisuuksia ovat mm. Tarinat peliin -hankkeen hyötypeli- ja tarinatyöpajat. Kookos-kokoelmahallinnan ensimmäinen käyttäjätapaaminen järjestetään myös keväällä. Euroopan unionin tietosuoja-asetus ja uusi kansallinen tietosuojalaki tulevat voimaan toukokuussa 2018. Järjestämme huhtikuussa kaksipäiväisen koulutuksen, jossa käsitellään tietosuojalainsäädännön vaikutuksia museoiden kokoelmatyöhön sekä hallintoon.

Valtakunnalliset museopäivät järjestetään vuonna 2018 yhteistyössä Vaasan museoiden kanssa 23.–25.5.2018. Päivämäärät kannattaa jo tässä vaiheessa varata kalenteriin! Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan maaliskuun lopulla. 

Syksyn ohjelmassa ovat mm. Taidemuseopäivät, Näyttelycafé ja koulutuspäivä museoiden digitaalisesta saavutettavuudesta. Syksyyn on myös suunnitteilla koulutusta videoiden käytöstä kokoelmatyössä, erityisesti dokumentointityön tukena.

Uusi esimiehille tarkoitettu lähiesimiestyön ammattitutkinto toteutetaan yhteistyössä tutun kumppanimme, Management Institute of Finlandin, kanssa. Tutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuksella, ja valmistava koulutus alkaa syyskuun alussa. Valmistavaan koulutukseen hakemisesta tiedotetaan erikseen Museoliiton sivuilla. Museoalan johtajakoulutusohjelman mahdollisen seuraavan alkavan ryhmän aikataulusta tiedotetaan myös erikseen.

Museotyön perusteet/Grundkurs i museikunskap -verkkokurssille on mahdollista ilmoittautua vielä keväällä siten, että suoritukset on tehty toukokuun loppuun mennessä. Päivitämme verkkokurssin, ja se avataan uudistettuna vuonna 2019.Koulutusohjelma vuodelle 2018 on julkaistu Museoliiton verkkosivuilla. Päivitämme ohjelmaa jatkuvasti ja uusia koulutustilaisuuksia tulee ohjelmaan vuoden mittaan. Tervetuloa mukaan oppimaan!Lisätietoja Museoliiton koulutuksista:


Koulutus- ja kehittämisjohtaja

Leena Tokila

leena.tokila(a)museoliitto.fi

040 534 6232

Voisit olla myös kiinnostunut näistä