Skip to content

Museoliitto

18.3.2020

Museoliiton uudet työntekijät

Museoliiton henkilökuntaan on saatu kaksi uutta osaajaa. Museoliiton koulutus- ja kehittämistiimissä harjoittelijana on aloittanut Emilia Merisalo ja Kookos-kokoelmahallintatiimissä IT-suunnittelijana Vikke Kilponen.

Museoliitossa maaliskuun alussa harjoittelunsa aloittanut Emilia Merisalo kuuluu Museoliiton koulutus- ja kehittämistiimiin, joka vastaa Museoliiton täydennyskoulutuksesta ja kehittämisprojekteista. Emilian vastuulle kuuluu koulutusprosessiin liittyviä töitä, kuten ohjelmien suunnittelua, yhteydenpitoa kouluttajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa, viestintää, ilmoittautumisjärjestelyitä sekä osallistumista varsinaisiin koulutuspäiviin osana järjestäjätiimiä.

Merisalo on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti Turun yliopistosta. Harjoittelu on osa maisterivaiheen opintoja, joita hän suorittaa Porin yliopistokeskuksessa. Pääaineena Merisalo opiskelee kulttuuriperinnön tutkimusta. Sivuaineina hän on lukenut muun muassa museologiaa, kulttuuri- ja elämysmatkailua sekä markkinointia. Aiemmin Merisalo on työskennellyt muun muassa korkeakouluharjoittelijana Tampereen Poliisimuseossa sekä oppaana Harjavallassa Emil Cedercreutzin museossa. Kolmen kuukauden harjoittelu Museoliitolla kestää 3.6.2020 saakka.

Vikke Kilponen on aloittanut Museoliitolla maaliskuun puolessa välissä IT-suunnittelijana. Kilponen vastaa ennen kaikkea Kookos-asiakkaiden käyttöönottoprojekteihin ja erikseen tilattuihin lisätöihin liittyvistä työtehtävistä. Lisäksi hänen työtehtäviinsä kuuluu muita Kookos-kokoelmahallinnan it-suunnittelijan asiantuntijatehtäviä, kuten palvelinylläpitoa ja API-ohjelmointia.

Kilponen on opiskellut pääaineenaan matematiikkaa ja sivuaineenaan tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistossa. Aiemmin Kilponen on tehnyt töitä muun muassa prosessien automatisoinnin ja datan käsittelyn parissa. Museoliittoon Kilponen siirtyi dataa ja datan käsittelyyn sekä analysointiin liittyviä palveluita myyvästä Binode Oy:sta.

Yhteystiedot 

Emilia Merisalo 
sähköposti: emilia.merisalo@museoliitto.fi
puh. 044 430 0709

Vikke Kilponen
sähköposti: vikke.kilponen@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä