Skip to content

Museoliitto

31.8.2020

Museopäivillä katsotaan digitaaliseen tulevaisuuteen

Yli 300 museoalan ammattilaista ja vaikuttajaa kokoontuu Helsingissä ja verkossa Valtakunnallisille museopäiville 1.-2.9.2020. Museopäivien teema on Digitaalinen tulevaisuus.

Espooseen toukokuuksi 2020 suunnitellut Museopäivät jouduttiin perumaan koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi. Poikkeustila sulki myös museoiden ovet yleisöiltä ja pakotti museot pohtimaan toimintansa saavutettavuutta. Haastavasta tilanteesta huolimatta museot ovat tavoittaneet yleisöjään digitaalisilla palveluillaan ja välittäneet positiivista viestiä. Tilanne on vaatinut nopeaa reagointia, uudelleen järjestelyä ja luovia ratkaisuja.

Museopäivien puheenvuoroissa ja keskusteluissa luodaan katsaus poikkeustilan vaikutuksiin, mutta ennen kaikkea katse suunnataan tulevaisuuteen. Ohjelma tarjoaa näkökulmia museoiden uusien digitaalisten palveluiden ja alustojen käytöstä sekä huomioita tulevaisuuden trendeistä ja niiden vaikutuksista museoiden toimintaympäristöön. Museopäiviä ilahduttavat myös museoiden tuottamat digitaaliset tervehdykset, joita nähdään päivien aikana.

Esitysten ja keskusteluiden lisäksi Museopäivien ohjelmaan kuuluu Suomen museoliiton 97. vuosikokous sekä iltajuhla, jossa jaetaan Museoliiton ansiomitalit ja palkitaan Vuoden museojulkaisu sekä Museokortin erikoispalkinto.

Ohjelma: https://www.lyyti.fi/p/Valtakunnalliset_museopaivat_ja_Suomen_museoliito_97_vuosikokous_6026/fi/nayttelycafe_ohjelma_1211

Some: #museopäivät 

Lisätiedot:

Ohjelmatiedustelut
Koulutus- ja kehittämisjohtaja Pauliina Kinanen
040 354 2205
pauliina.kinanen@museoliitto.fi

Viestintä
Viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori
0444 300 710
tuuli.rajavuori@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä