Skip to content

Museoliitto

14.5.2012

Museoviikolla nykytaidetta, työpajoja ja erikoisopastuksia

Museoviikko järjestetään tänä vuonna 14.5.-20.5. Museoviikon teemana on Uutta-Nytt! Viikon aikana julkistetaan museoiden uusia opaskirjoja, esitellään museon uusimpia lahjoituksia, avataan uusia näyttelyitä.

Kansainvälistä museopäivää vietetään 18.5. Samaan aikaan järjestetään myös Museoiden yö -tapahtuma, jolloin monet museot ovat avoinna normaalia myöhempään. Useaan museoon on lisäksi ilmainen sisäänpääsy.

Museoviikolle osallistuu yli 60 museota ympäri Suomen. Museoviikkoa koordinoi Suomen museoliitto.

Museoviikon näyttely- ja ohjelmatarjonta löytyy osoitteesta www.museoviikko.fi

Poimintoja tapahtumista

Aineen taidemuseossa Torniossa tutustutaan oppaan johdolla uusittuun kokoelmanäyttelyyn Pyhät ja pahat. Opastuksissa tarkastellaan myyttejä aiheiden takana.

Suomen Urheilumuseon näyttelyssä Helsingissä on esillä uusimpia lahjoituksia. Nähtävillä on sekä 2000-luvun huippu-urheiluvälineistöä että menneiden vuosikymmenten urheilusankarien saavutuksia.

Vantaan taidemuseolla ja Pointin galleriassa on esillä Veikkauksen lahjoittamasta 70 teoksen kokoelmasta kotimaista nykytaidetta. Näytillä on muun muassa Eino Ruutsalon, Kain Tapperin, Kirsi Neuvosen ja Juhana Blomstedtin teoksia.

Kuopion taidemuseossa voi tavata prinsessan! Prinsessan elämä on täynnä sattumuksia. Miksi hän leikkasi pitkät palmikkonsa tai mitä tapahtui kun prinsessa kadotti kenkänsä ja omena juuttui hänen kurkkuunsa? Prinsessa on tavattavissa Prinsessa ja valtakunta -näyttelyn päättymiseen 20.5. saakka.

Vantaalla Suomen Ilmailumuseon lastenpäivä sunnuntaina 20.5. tarjoaa ohjaamoesittelyjä, työpajoja, simulaattoreita. Paikalla on myös lentoaseman palokunta, poliisi ja kunnossapitoyksiköt.

Suomen Metsästysmuseossa Riihimäellä esitellään puukontaontaa. Esillä ovat myös tuoreet palkintopuukot Fiskarsin puukontaonnan SM-kilpailuista.

Porissa Satakunnan museossa on luvassa urheilutietovisa ja 1980-luvun menevää meininkiä ja tunnelmaa. Rosenlewin museossa pelataan historiallinen jalkapallo-ottelu RU-38 vastaan Porin Karhut.

Espoossa WeeGeellä Helinä Rautavaaran museossa esitellään uusia hankintoja. Suomen Kellomuseossa ihastellaan upeita aikarautoja sekä askarrellaan pahvista omia kelloja. Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä on luvassa Eläimellinen satukierros. Opastuksella etsitään museosta eläinleluja ja kuullaan eläinsatuja. EMMA:ssa järjestetään Wirkkala-vartti ja Take Care of Yourself -vartti Sophie Callen näyttelyyn. Espoon kaupunginmuseo tarjoaa Marco Polon matkassa -lastenkierroksen ja yleisöopastuksen Marco Polo mies ja myytti- näyttelyyn.

Lisätietoja: projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo, puh. 0444 300 703, eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä