Skip to content

Museoliitto

28.1.2009

Museovuosi 2009 – Kalevalasta Picassoon, ryijystä ilmastonmuutokseen

Museoliitto ylläpitää sähköistä näyttelykalenteria museoiden näyttelyistä ja tapahtumista. Näyttelytiedoista on laadittu kooste tulevan vuoden tapahtumista. Ajantasaiset näyttelytiedot löytyvät osoitteesta museot.fi/nayttelykalenteri ja printattava pdf-kooste osoitteesta museoliitto.fi/tiedotus/nayttelytiedotus.

Kansalliseepoksemme ensipainos julkaistiin 160 vuotta sitten. Juhlavuoden kunniaksi Kalevala on esillä useissa museoissa, etunenässä Ateneumin taidemuseon suurnäyttely. Kalevala-taide vaihtuu Ateneumissa syksyllä laajaksi Pablo Picasson tuotantoa esitteleväksi näyttelyksi. Paitsi Kalevala myös ryijy ja suomalaisuus kuuluvat yhteen. Alun perin vene- ja rekipeitteistä kehittynyt rakastettu taidetekstiili on esillä muun muassa Designmuseon Ryijy! -kesänäyttelyssä. Ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja muuttuvaa ympäristöä tarkastellaan esimerkiksi Kuopion luonnontieteellisen museon ja Gallen-Kallelan Museon näyttelyissä.

Suomen museoliiton näyttelykalenteri kattaa museovuoden näyttelyt Hangosta Inariin. Näyttelykalenterin verkkoversion lisäksi Museoliiton verkkosivuilta on ladattavissa pdf-muotoinen kalenteri museoiden tulevista näyttelyistä ja tapahtumista. Kalenteriin on koottu museotyypeittäin ja kuukausittain alkavat, päättyvät ja jatkavat näyttelyt. Pdf-kooste on laadittu 15.1.2009 Museoliiton näyttelykalenteriin syötettyjen tietojen pohjalta.

Lue lisää

Voisit olla myös kiinnostunut näistä