Skip to content

Museoliitto

26.1.2010

Museovuosi 2010 – avaruusmatkoja ja keskiajan bling blingiä

Museovuosi 2010 tarjoaa jälleen elämyksiä, oppia ja hupia. Suomen museoliiton ylläpitämästä näyttelykalenterista löytyy liki 750 museoiden tapahtumaa ja näyttelyä, jotka vievät kävijän koko perheen taideseikkailuihin, nuorisokulttuurin pariin, Alppien jäämies-Ötzin arvoituksen äärelle ja samuraiden aikaan. Luvassa on myös avaruusmatkoja ja keskiajan bling blingiä sekä Afrikan lumoa. Ympäristöön liittyvät näyttelyt ovat voimakkaasti mukana. Useissa näyttelyissä pohditaan luonnon monimuotoisuutta ja ihmisen suhdetta ympäristöönsä kuvataiteen keinoin.

Museoiden tulevat näyttelyt ja tapahtumat löytyvät Museoliiton verkkosivuilta osoitteesta www.museot.fi/nayttelykalenteri. Näyttelyitä voi hakea muun muassa teeman, paikkakunnan, alueen tai ajankohdan mukaan. Muista myös museohakupalvelu, josta löytyvät kaikkien suomalaisten museoiden yhteystiedot. Museohaku löytyy osoitteesta www.museot.fi/museohaku.

Museovuoden kiinnostavimmista tapahtumista on laadittu pdf-kooste, jonka voi ladata osoitteesta www.museoliitto.fi/tiedotus/nayttelytiedotus. Samasta paikasta löytyy myös pdf-kalenteri, johon on koottu museotyypeittäin ja kuukausittain alkavat, päättyvät ja jatkavat näyttelyt. Pdf-kooste on laadittu 15.1.2010 Museoliiton näyttelykalenteriin syötettyjen tietojen pohjalta. Tietojen oikeellisuudesta vastaavat päivityksestä vastaavat museot itse. Tarkempia tietoja näyttelyistä ja tapahtumista voi tiedustella suoraan museoilta.

Lisätietoja: tiedottaja Janne Saavalainen, Suomen museoliitto, Annankatu 16 B 50, 00120 Helsinki, p. (09) 5841 1721, janne.saavalainen@museoliitto.fi, www.museoliitto.fi, www.museot.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä