Skip to content

Museoliitto

16.5.2016

MuseumPlus RIAn palvelinympäristön hankinta ja tuotteistaminen

Museoliiton koulutus- ja kehittämispalveluiden kokelmahallintapalveluiden MuseumPlus RIA etenee toukokuussa palvelinympäristön hankinnan ja tuotteistamisen osalta.

Palvelinympäristöstä:
 
MuseumPlus RIA -järjestelmän pilotoinnin aikana palvelinympäristön ylläpidosta huolehtii zetcom Ltd. Pilotti päättyy lokakuun lopussa, jolloin zetcomin tarjoama palvelinympäristö lakkaa ja MuseumPlus RIA -järjestelmän ylläpito siirtyy Suomen museoliiton hankkimaan palvelinympäristöön. Viikko sitten lähetettiin tarjouspyyntö palvelinympäristöjä tarjoaville
toimittajille ja tarjouksia odotetaan toukokuun aikana. Tarjouspyyntö sisälsi vaatimuksia MuseumPlus RIA -palvelun tarvitsemista palvelimista, palvelinten ylläpidosta, tietoliikenneyhteyksistä ja levytilasta. Tarjouspyynnön tekemiseen osallistuivat Museoliiton lisäksi Museoviraston ja Kansallisgallerian tekniset asiantuntijat.
 
Tuotteistamisesta:
 
MuseumPlus RIA ei ole pelkästään järjestelmä vaan kokonainen palvelu, jossa huolehditaan museoiden kokoelmahallintajärjestelmissä olevien luettelointitietojen ja liitetiedostojen siirrosta, laadukkaasta ja standardinmukaisesta luetteloinnista, luettelointitiedon ja tiedostojen säilymisestä, palvelinympäristön tarjoamisesta sekä järjestelmän käyttämisen tukemisesta. MuseumPlus RIA -järjestelmää kohtaan on osoitettu paljon kiinnostusta museoiden taholta ja tiedusteltu palvelun sisältöä ja kustannuksia. Palvelukokonaisuus rakennetaan kuluvan kevään aikana, ja kesäkuussa palvelun sisällöstä hintatietoineen voidaan antaa tarkempia kuvauksia kaikille järjestelmästä kiinnostuneille.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä