Skip to content

Museoliitto

3.12.2010

OKM vastaa maabrändivaltuuskunnan esittämään tehtävään: Museoiden digitointihankkeisiin yhteensä 2 miljoonaa euroa

Maabrändivaltuuskunnan 25. marraskuuta julkaisemassa loppuraportissa annetaan tehtäväksi museoiden kokoelmien digitoiminen ja avaaminen kaikkien käyttöön internetissä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on edistänyt tehtävän toteutumista tänä vuonna myöntämällä kaikkiaan 2 miljoonaa euroa kulttuuriperinnön digitointihankkeisiin, jotka työllistävät nuoria.

Avustuskierroksia toteutettiin kaksi. Tukea myönnettiin kaikkiaan 80 hankkeelle. Keskimääräinen avustus oli 25 000 euroa. Myönnettyjen avustusten turvin saadaan digitaaliseen muotoon muun muassa arkkitehtuuripiirustuksia, tekstiiliteollisuusperintöä, julisteita ja historiallisia valokuvia.

Nyt toteutuneella toisella hakukierroksella eniten tukea, 90 000 euroa, sai Suomi sodan jälkeen -hanke, jossa digitoidaan jälleenrakennuskauden arkistoja useista museoista.

Suuri osa määrärahalla digitoitavasta aineistosta on tulevaisuudessa haettavissa kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteisen asiakasliittymän, Kansallisen digitaalisen kirjaston, kautta.

Avustetut hankkeet: www.minedu.fi/OPM/Kulttuuri/kulttuuripolitiikka/avustukset/LTAE_digitointi.html?lang=fi

Kansallinen digitaalinen kirjasto: www.kdk2011.fi

Lisätietoja:
– pääsihteeri Minna Karvonen, puh. (09) 160 77424
– ylitarkastaja Laura Mäkelä, puh. (09) 160 77025

Voisit olla myös kiinnostunut näistä