Skip to content

Museoliitto

13.6.2019

Opi museossa -viikon teemana ilmastonmuutos

Suomen museoliiton koordinoima Opi museossa -viikko järjestetään kymmenettä kertaa lokakuun alussa 1.–4.10. Koululaisten ja opiskelijoiden oman teemaviikon puitteissa voi järjestää monenlaista ohjelmaa lapsille ja nuorille tai esimerkiksi jalkautua kouluihin. Tänä vuonna viikon vietossa painotetaan museoiden tekemää ilmastonmuutokseen liittyvää työtä ja ohjelmaa erityisesti kasvatuksen näkökulmasta.

Valtakunnallista koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa -viikkoa vietetään tutustumalla museoihin oppimispaikkoina. Viikon aikana koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestetään kymmenissä museossa ja moniin museoihin on vapaa pääsy. Myös museot voivat jalkautua kouluihin ja tuottaa erilaisen oppitunnin tai päivän museosisältöjen parissa.

Tänä vuonna viikon ohjelmassa korostetaan erityisesti museoiden tekemää ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntaa sekä siihen liittyvää viestintä- ja kasvatustyötä. Viikon ohjelmaan voi nostaa mukaan aiheeseen liittyvät ohjelmat ja tapahtumat sekä entiseen tapaan kaikenlaiset muutkin koululaisille ja opiskelijoille suunnatut ohjelmat. 

Ilmoittautuminen Opi museossa -viikolle

Opi museossa -viikolle ilmoittaudutaan Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle. Valitse kohta ’uusi tapahtuma’, täytä tiedot ja laita rasti kohtaan ’Opi museossa’. Jos olet unohtanut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää Eeva-Liisa Taivassalolta.

Museoiden ohjelmat päivittyvät suoraan Opi museossa -tapahtumakalenteriin

Ilmoita tapahtumat 23.9. mennessä

Museoliitto tiedottaa medialle Opi museossa -viikon tapahtumista noin viikkoa ennen tapahtuman alkua. Kannattaa siis ilmoittaa tapahtumat kalenteriin 23.9.2019 mennessä. Nostamme tapahtumia myös sosiaalisessa mediassa. Muista myös #opimuseossa

Julisteet ja bannerit 2019

Opi museossa -viikon julisteet ja bannerit voi ladata ja tulostaa Museoliiton kampanjasivulta.

Lisätiedot

Suomen museoliitto
projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo
puh. 0444 300 703
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä