Skip to content

Museoliitto

16.5.2019

Pekka Sauri on Suomen museoliiton hallituksen uusi puheenjohtaja

Työelämäprofessori Pekka Sauri on valittu Suomen museoliiton puheenjohtajaksi Tampereella järjestetyssä liiton 96. vuosikokouksessa 16.5.2019.

Ph.D., EMBA Pekka Sauri (s. 1954 Helsingissä) on organisaatioviestinnän työelämäprofessori Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Koulutukseltaan Sauri on psykologi. Hän väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 1990. Ennen työelämäprofessorin tehtävää Sauri on työskennellyt muun muassa Helsingin apulaiskaupunginjohtajana, toimittajana, tutkijana ja kouluttajana. Saurin harrastuksiin kuuluvat musiikki, historia, ornitologia ja luonnonvaraiset kasvit.

Museoliiton hallituksen puheenjohtajan tehtävän Sauri aloittaa innolla ja uteliaana, sillä se tarjoaa uuden näkökulman suomalaiseen museokenttään.

”Museot kiinnostavat minua niiden edustaman laajan aikaperspektiivin takia. Museoilla on monia mahdollisuuksia kertoa, millaista elämä oli menneisyydessä”, Sauri sanoo.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vankemmin ajattelen, että ihmisten elämä ei muutu miksikään. Vain muoti ja teknologia muuttuvat”, Sauri lisää.

Kokouksessa valittiin myös kaksi uutta jäsentä Suomen museoliiton hallitukseen. Hallituksessa aloittavat Jonna-Marleena Härö ja Pekka Äänismaa. Erovuorossa olleet Tiina Merisalo ja Heli-Maija Voutilainen valittiin hallitukseen jatkokaudelle.

Vanhoina jäseninä Suomen museoliiton hallituksessa jatkavat Teemu Ahola, Kati Kivimäki, Timo Kukko, Taina Myllyharju, Riitta Ojanperä, Johanna Rassi, Juhani Ruohonen ja Heidi Rytky.

Suomen museoliitto on vuonna 1923 perustettu ammatillisesti hoidettujen museoiden keskusjärjestö, joka edustaa lähes 400 museokohdetta.

Lisätiedot

Suomen museoliitto
Hallituksen puheenjohtaja Pekka Sauri
p. 0500 433 464
pekka.sauri(a)helsinki.fi
Twitter: @pekkasauri

Suomen museoliitto
pääsihteeri Kimmo Levä
p. 040 166 2816
kimmo.leva(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä