Skip to content

Museoliitto

27.1.2015

Pohjoismainen museotapaaminen Kööpenhaminassa 27.-29.8.2015

Skandinaavinen museoliitto on Tanskan, Färsaarten, Grönlannin, Islannin, Norjan, Ruotsin,Suomen ja Ahvenanmaan taide- ja kulttuurihistoriallisissa sekä luonnontieteellisissä museoissa työskentelevien, museoammatillisen koulutuksen saaneiden yhdyselin.

Skandinaavinen museoliitto täyttää tänä vuonna 100 ja Suomen osasto 90 vuotta. Liitto järjestää jäsenilleen Kööpenhaminassa 27.-29.8.2015 poikkitieteellisen juhlakonferenssin, jonka teemana on ’Nyt nordisk museumsbegreb. Ohjelmaan kuuluu luentojen ja tapaamisten lisäksi myös retki Själlannin saarella oleviin museokohteisiin, joita ovat KØS, Museum for kunst i det offentlige rum, Køge,Koldkrigsmuseet Stevnsfortet (www.kalklandet.dk) ja Borgcenteret, Vordingborg (www.danmarksborgcenter.dk )
Lopullinen ohjelma ilmestyy myöhemmin keväällä.
Konferenssin osallistumismaksu jäsenille on 2 000 DKK eli noin 270 euroa. Tämän lisäksi tulevat myös matka- ja majoituskulut. Myös uudet jäsenet ovat tervetulleita tapaamaan pohjoismaisia kollegoita! Kaikki jäsenet saavat tänä vuonna ilmestyvän liitoon 100-vuotishistorian.
Lisätietoja, jäsenanomukset:
Marja-Liisa Rönkkö (Suomen osaston puheenjohtaja) marja-liisa.ronkko@iki.fi ja
Juha Jämbäck (sihteeri) juha.jamback@porvoonmuseo.fi.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä