Skip to content

Museoliitto

14.8.2023

Poliitikon museoharjoitteluviikko lähestyy – varmista näkyvyys ja ilmoittaudu mukaan nyt

Tutustuta poliitikot museoosi ja tutustu itse poliitikkoihin. Suosittu Poliitikon museoharjoittelu -kampanja tuo poliitikot museoihin ympäri Suomen 21.-25.8.2023.

Poliitikon museoharjoittelu -kampanjan perusajatus on kutsua poliitikkoja tutustumaan museon toimintaan käytännönläheisellä tavalla. Samalla tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Museovierailuilla tuodaan esille museoiden monipuolista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä. Kampanjaviikko järjestetään nyt kahdeksatta kertaa. Osallistujina on ollut viime vuosina noin 70 päättäjää ja useita kymmeniä museoita eri puolilla Suomea.

Poliitikko “työharjoitteluun” museoon, media mukaan seuraamaan

Teemaviikkoon osallistuva poliitikko pääsee kokeilemaan museotyötä käytännön tasolla.

Poliitikot pääsevät tekemään käytännössä muun muassa valokuva-arkiston kuvalainaustoimintaa, kokoelmien digitointia, näyttelyn kohderyhmien määrittelyä ja museoturvallisuusasioita. Päättäjät voivat toimia myös keskusteluoppaina tai vertaisihmettelijöinä näyttelytiloissa, jolloin heillä on mahdollisuus tavata muita museovieraita.

Vierailun sisällöstä ja kestosta sovitaan erikseen museon ja poliitikon kesken. Myös lyhyt vierailu museossa kannattaa järjestää, sillä tärkeintä on saada yhteys paikallisiin päättäjiin.

Aikataulu ja viestintä

Kampanja järjestetään vakiintuneeesti elokuun lopussa 21.-25.8.2023. 

Toivomme museoiden ilmoittavan sekä varmistetut että suunnitteilla olevat vierailut Museoliittoon täällä. Tieto osallistumisesta on tärkeää, jotta Museoliitto voi tarjota haastateltavia medialle ja nostaa kampanjaa esiin sosiaalisessa mediassa. Poimimme mediaviestintään esimerkkejä ympäri maata, joten kannattaa mahdollisuuksien mukaan avata harjoittelun sisältöjä ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistujalistaa päivitetään koko kampanjan ajan.

Muista somessa: #poliitikonmuseoharjoittelu

Paikalliselle medialle poliitikon museopäivä on kiinnostava juttuaihe. Museoiden kannattaa kutsua mediaa seuraamaan poliitikon museopäivää. Museot voivat tehdä omaa tiedottamista tarpeidensa mukaan ja omien aikataulujensa puitteissa. Pyydämme lähettämään tiedotteet myös Museoliittoon (miisa.pulkkinen@museoliitto.fi) ja tägäämään julkaisut somessa #poliitikonmuseoharjoittelu.

Museoliitto tiedottaa valtakunnallisesti medialle teemaviikosta torstaina 17.8.2023.

Lisätietoja

Museoliitto-konsernin viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen, miisa.pulkkinen(a)museoliitto.fi p. 0444 300 719

Voisit olla myös kiinnostunut näistä