Skip to content

Museoliitto

23.6.2015

Uusi matkailijoiden verkkopalvelu julkaistu – mukana myös kattava otos museoita

Finterest.fi on uusi verkkopalvelu matkailijoille. Se yhdistää yhteen sivustoon ja karttapalveluun Suomen kiinnostavimmat vierailukohteet ja aktiviteetit sekä noin 45 teemareittiä. Myös suomalaiset museot ovat kattavasti mukana. Tiedot museoista on kerätty Museoliiton Museot.fi-tietokannasta.

Palvelu on ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä. Kiinnostavat kohteet kerätään omaan suunnitelmaan, jota voi tarkastella ja muokata. Rekisteröityimällä palveluun saa mahdollisuuden tallentaa suunnitelmansa tarkasteltavaksi ja muokattavaksi myöhemminkin.

Palvelun 45 teeman joukosta voi etsiä tietoja esimerkiksi museoista, lintutorneista, erämajoista, huvipuistoista, uimarannoista ja kulttuuri­nähtävyyksistä. Tarkoituksena on, että jokaiselle löytyy jotakin. Tietoihin on lisätty lisäaineistoja kuten valokuvia ja videoklippejä.

Ensimmäinen versio palvelusta on selainpohjanen. Seuraavassa versiossa palvelu toteutetaan myös mobiilisovelluksena, jonka voi ottaa taskussa mukaan matkalle. Finterest julkaistaan ensi vaiheessa 16 kielellä, joten se palvelee yhtä hyvin kotimaan matkailijoita kuin ulkomaisia vieraitakin.

Finterestiin on kerätty matkailu- ja retkeilykohde- ja aktiviteetti­tietoja muun muassa Metsähallitukselta, Museovirastolta, Jyväskylän Yliopistolta, Suomen Ympäristökeskukselta, Liikenne­virastolta, Outdoors Finlandilta, Museoliitolta, Suomen Majakkaseuralta ja useista muista lähteistä. Finterestin on perustanut Espoossa toimiva yritys Paikkatietokonsultit Oy.

Palvelusta on julkaistu parin minuutin käyttöohje- ja esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=2gBalLZt730

Voisit olla myös kiinnostunut näistä