Skip to content

Museoliitto

6.6.2017

Uusi Museo-lehti on ilmestynyt!

Graafiselta ilmeeltään uudistunut Museo-lehti 2/2017 on ilmestynyt. Lehden teemana on taide.

Lehden teemaan johdattelee reportaasi, jossa tutustutaan taideväärennösten tutkimiseen. Esimerkkinä on Serlachius-museo Göstan kokoelmaan kuuluva teos Portrait of a Lady.

Jokaisessa Museo-lehdessä tutustutaan yhden museoammattilaisen työpäivään. Tällä kertaa vierailemme paperikonservaattori Eija Kangasmäki-Kurtin johdolla Tampereella, jossa valmistaudutaan Muumimuseon avajaisiin.

Museoiden kanta-asiakkaat kertovat puolestaan, mikä museoissa viehättää. Tällä kertaa vastausvuorossa ovat Sirpa ja Heikki Järvinen, jotka ovat taulukoineet kaikki museovierailunsa vuodesta 1969 lähtien.

Tutut palstat jatkavat myös uudistuneessa lehdessä: Näyttelyarviossa vieraillaan Lapinlahdella Taidemuseo Eemilissä ja museouutiset on koottu Museokuvioihin. Tällä kertaa Museo-lehti matkailee Ahvenanmaan museoissa. Vintage-harrastaja Elina Teerijoen kanssa vieraillaan Kuralan kylämäen kesäisissä maisemissa.

Museoiden runsaaseen näyttelytarjontaan johdattaa jokaisen Museo-lehden välissä ilmestyvä näyttelykalenteri.

Paperiversion lisäksi Museo-lehti on saatavilla myös verkkoversiona osoitteessa: http://issuu.com/suomen_museot/docs/museo_lehti_2_2017_valmis

ANNA PALAUTETTA!

Museo-lehden konsepti uudistuu tänä vuonna sekä sisällön että ulkoasun osalta. Uudistusta varten toivomme runsaasti palautetta nyt ilmestyneestä numerosta sekä toiveita tulevien numeroiden osalta. Palautetta voi lähettää sähköpostitse toimituksen osoitteeseen info(a)museoliitto.fi. Kaikkien palautetta antaneiden kesken arvotaan Ålands Sjöfartsmuseumin merellinen leikkuulauta.  

Voisit olla myös kiinnostunut näistä