Skip to content

Museoliitto

21.5.2013

Valtakunnalliset museopäivät kokoavat museoalan ammattilaiset Kouvolaan

Kouvolaan saapuu noin 250 museoalan ammattilaista ja luottamushenkilöä, kun Valtakunnalliset museopäivät järjestetään kaupungissa ke 22. – pe 24. toukokuuta. Heidän joukossaan on myös kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki.

Erityistä juhlavuutta Museopäiville tuo niiden yhteydessä järjestettävä Suomen museoliiton 90. vuosikokous. Suomen museoliitto on vuonna 1923 perustettu museoiden keskusjärjestö.

Museopäivien teemana on Kokoelmat vastuuna, vaivana ja vahvuutena. Kokoelmat ovat museoiden kiistaton vahvuus; niistä kannetaan vastuuta jopa niin tunnollisesti, että ne saattavat välillä tuntua enemmän vaivalta kuin vahvuudelta. Museopäivillä pohditaan, millainen kokoelmien nykytila on, mitä meidän on tehtävä, mihin on valmistauduttava ja mitä vaihtoehtoisia ratkaisuja on olemassa, jotta kokoelmat pysyvät edelleen museotoiminnan keskiössä.

Kotimaisten asiantuntijoiden lisäksi Museopäivillä puhuu tohtori Maurice Davies Englannin museoliitosta. Alustusten lisäksi ajankohtaisiin kokoelmahankkeisiin voi tutustua Museo 2015-, SAKU- ja TAKO-hankkeiden infopisteissä.

Tapahtuman järjestävät Suomen museoliitto, Kouvolan Poikilo-museot ja Kouvolan kaupunki.

LISÄTIETOJA:

Kimmo Levä
pääsihteeri, Suomen museoliitto
p. 040 166 2816
etunimi.sukunimi@museoliitto.fi

Johanna Vuolasto
museonjohtaja, Poikilo-museot
p. 020 615 8332
etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Museopäivien ohjelma löytyy Suomen museoliiton verkkosivuilta: http://www.museoliitto.fi/index.php?k=11015

Voisit olla myös kiinnostunut näistä