Skip to content

Museoliitto

20.5.2014

Valtakunnalliset museopäivät kokoavat museoalan ammattilaiset Savonlinnaan

Savonlinnaan saapuu yli 200 museoalan ammattilaista ja luottamushenkilöä, kun Valtakunnalliset museopäivät järjestetään kaupungissa ke 21. — pe 23. toukokuuta. Tapahtuma huipentuu Olavinlinnassa järjestettävään juhlavaan Museogaalaan, jossa palkitaan museoiden parhaimmistoa.

Neljä museota tavoittelee ensimmäistä kertaa jaettavaa Vuoden museo -palkintoa. Jatkoon päässeet ehdokkaat ovat Forssan museo, Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki, Keravan taidemuseo ja Suomen käsityön museo.

’Jos tavoittelemme kestävää kauneutta, viisautta ja maailmanlaajuisia sykähdyttäviä elämyksiä, mennään museoon’, toteaa valtioneuvos Riitta Uosukainen. Hän julkistaa voittajan Olavinlinnassa torstaina 22. toukokuuta.

Museopäivien luentojen teemana on tänä vuonna luonto- ja kulttuurimatkailu. Paikallisen kulttuuri- ja luontomatkailuyhteistyön lisäksi museopäivien osallistujat tutustuvat kansainväliseen kulttuurimatkailuun.

Kulttuurimatkailun menestystekijöistä kertoo portugalilainen tähtivieras Carlos Fernandes. Bournemouthin yliopistossa tohtoriksi väitelleellä Fernandesilla on laaja kokemus kansainvälisistä tehtävistä, esimerkiksi Maailman matkailujärjestöstä.

Museopäivien aikana pidetään myös Suomen museoliiton 91. vuosikokous. Suomen museoliitto on vuonna 1923 perustettu museoiden keskusjärjestö.

Tapahtuman järjestävät Suomen museoliitto, Savonlinnan maakuntamuseo, Suomen metsämuseo Lusto ja Savonlinnan kaupunki.

LISÄTIETOJA:
Kimmo Levä
pääsihteeri, Suomen museoliitto
p. 040 166 2816
etunimi.sukunimi@museoliitto.fi

Mirjam Kosunen
museotoimenjohtaja, Sivistystoimiala / Maakuntamuseo
p. 044 417 4460
etunimi.sukunimi@savonlinna.fi

Helkamari Knaapi
museonjohtaja, Suomen metsämuseo Lusto
p. 050 585 4004
etunimi.sukunimi@lusto.fi

Museopäivien ohjelma löytyy Suomen museoliiton verkkosivuilta: http://www.museoliitto.fi/index.php?k=11015

Voisit olla myös kiinnostunut näistä