Skip to content

Museoliitto

10.8.2018

Valtiovarainministeriön budjettiesitys lisää museoiden rahoitusta

Valtiovarainministeriön 9.8.2018 julkaisema budjettiesitys sisältää 6,3 % korotuksen museoiden valtionosuusrahoitukseen. Toteutuessaan esitys nostaa museoiden rahoitusta 4,75 % henkilötyövuotta kohden.

Budjetti sisältää rahoituksen myös museoiden digitoinnin edistämiseen, johon esitetään 1,95 miljoonan euron määrärahaa. Esitetty määräraha on samalla tasolla kuin vuonna 2018.

”On hienoa, että valtiovarainministeriön budjettiesitys vahvistaa museoiden taloutta ja kertoo, että 2010-luvun leikkausten aikakausi on jäänyt taakse. Merkittävää on myös se, että erityisesti budjettirahoitus lisääntyy, ja vuosia jatkunut museorahoituksen painopisteen siirtyminen veikkausvoittovaroihin katkeaa”, toteaa Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä.

Museoalan toiminnallisista uudistuksista merkittävimmät ovat valtionosuusjärjestelmän ja museolain uudistaminen sekä vuodelta 1963 olevan muinaismuistolain kokonaisuudistuksen käynnistäminen.

Lisätietoja museoiden budjetista ja toiminnasta: pääsihteeri Kimmo Levä (etunimi.sukunimi@museoliitto.fi, 040 166 2816).

Voisit olla myös kiinnostunut näistä