Skip to content

Museoliitto

28.11.2012

Veikkauksen edunsaajat avasivat edunvalvontatoimiston Brysselissä

Veikkauksen edunsaajat avasivat 26.11.2012 toimiston Brysseliin valvomaan Suomen etua Euroopassa.

Toimiston avasi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. ’On erittäin tärkeää, että Veikkauksen edunsaajat ovat aktiivisesti läsnä, osallistuvat keskusteluihin ja työskentelevät kestävän yhteistyön sekä rahapelipolitiikan puolesta myös täällä Brysselissä’, sanoi ministeri Arhinmäki.

’Komission toimenpideohjelma verkossa tapahtuvan pelaamisen säätelyn selkeyttämiseksi on tervetullut asia. Kansalaisten asianmukaisesta suojelemisesta on huolehdittava, rahanpesu ja vilppi pitää estää ja urheilu on suojattava ottelutulosten manipuloinnilta. Kansallisten sääntöjen ja EU-lakien on oltava yhteensovitettavissa’, Arhinmäki totesi.

Edunsaajien EU-hanke alkoi tämän vuoden kesäkuussa. Nyt hankkeen toimisto avattiin virallisesti ministeri Paavo Arhinmäen EU:n Koulutus-, nuoriso- ja kulttuurineuvoston kokoukseen osallistumisen yhteydessä Brysselissä. Hankkeessa ajetaan liikunnan, taiteen, nuorisotyön ja tieteen etuja tilanteessa, jossa Euroopan eri maiden rahapelimarkkinoissa tapahtuu huomattavia muutoksia. Hankejohtajana toimii EU-vaikuttamisen ammattilainen Petri Lahesmaa.

Veikkaus tuloutti vuonna 2011 opetus- ja kulttuuriministeriön kautta edunsaajille 515,8 miljoonaa euroa eli lähes 10 miljoonaa euroa viikossa. Veikkauksen edunsaajia ovat Suomen elokuvasäätiö, Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Suomen Teatterit, Finland Festivals, Suomen museoliitto, Suomen Sinfoniaorkesterit ja Suomen Akatemia.

Lisätietoa:

Petri Lahesmaa, hankejohtaja, Veikkauksen edunsaajien EU-hanke, puh. +32 (0) 476 909 496, petri.lahesmaa(a)slu.fi
Veikkauksen edunsaajien EU-toimisto, Helsinki EU Office, 2. Krs, rue Belliard, 15-17, 1040 Brussels.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä