Skip to content

Museoliitto

30.6.2023

Veli-Markus Tapio Museoliiton konsernilakimieheksi

Museoliiton konsernilakimieheksi on valittu OTM, MuT Veli-Markus Tapio, 59.

Veli-Markus Tapio toimii tällä hetkellä erityisasiantuntijana Suomen Kulttuurirahastossa, jossa hän työskentelee mm. rahoitukseen, sopimusoikeuteen ja tietosuojaan liittyvien kysymysten parissa.

”Veli-Markus Tapiolla on vahvaa oikeudellista ja hallinnollista osaamista sekä syvä ymmärrys suomalaisesta kulttuurikentästä, myös museoiden näkökulmasta. Olemme iloisia, että saamme Tapion osaamisen ja näkemyksellisyyden palvelemaan museoalaa. Kehittyvä Museoliitto-konserni saa hänestä erinomaisen vahvistuksen hallintoonsa”, sanoo Museoliiton hallituksen puheenjohtaja Pekka Sauri.

Tapio aloittaa tehtävässä elokuun puolivälissä.

”Museoliitto on kiinnostavin paikka suomalaisen museoalan kehittämiseen. On ilo päästä kehittämään kasvavan konsernin hallintokulttuuria”, kertoo Veli-Markus Tapio.

Koulutukseltaan Tapio on oikeustieteen maisteri Helsingin yliopistosta ja musiikin tohtori Sibelius-Akatemiasta. Hän on julkaissut useita artikkeleita ja teoksia oikeustieteen, musiikkitieteen ja säätiöiden sekä rahoituksen alalta.

Konsernilakimiehen tehtävä on Museoliitossa uusi. Konsernilakimies vastaa konsernin hallinnosta ja sen kehittämisestä sekä toimii oikeudellisena asiantuntijana mm. museoalan edunvalvontakysymyksissä. Veli-Markus Tapio toimii toimitusjohtaja Petra Havun varahenkilönä.

Museoliitto on museoiden etujärjestö ja konserni, johon kuuluvat Museokortti-yhtiö FMA Creations sekä Digimuseo-yhtiö Yhteinen perintö. Rakennamme yhdessä museoiden menestystä. Museoliitto viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlaansa.

Lisätiedot:

Petra Havu, Museoliiton toimitusjohtaja, petra.havu@museoliitto.fi, +358 44 4300 724

Voisit olla myös kiinnostunut näistä