Skip to content

Museoliitto

1.8.2022

Vielä ehtii mukaan Poliitikon museoharjoitteluun

Poliitikon museoharjoittelu -kampanjaa vietetään elokuun viimeisellä viikolla 22.-26.8.2022. Museot ovat ideoineet monipuolisia, käytännönläheisiä työharjoittelupäiviä ja ensimmäiset vierailut ovat varmistuneet. Kampanjaan ehtii vielä hyvin mukaan.

Seitsemättä kertaa vietettävän teemaviikon tavoitteena on lisätä poliitikkojen ja museoiden välistä vuorovaikutusta sekä tehdään näkyväksi museoiden monipuolista toimintaa kulissien takana.

Esimerkiksi Ilmailumuseossa pohditaan yhdessä paikallisten päättäjien kanssa, mikä on Suomen Ilmailumuseon yhteiskunnallinen tehtävä. Mitä jokaisen suomalaisen tulisi tietää ilmailusta Suomessa – ja miksi? Miksi ilmailuhistoriaa ja ilmailun kulttuuriperintöä kannattaa vaalia. Hangon museossa kaupunginvaltuuston ja -hallituksen edustajat pääsevät puolestaan tutustumaan museon uusiin varastotiloihin ja kokeilemaan museokokoelmien luettelointia.

Ilmoita poliitikkovierailusi 15.8. mennessä

Kampanjaviikkoon osallistuvien museoiden toivotaan ilmoittavan sovitut poliitikkovierailunsa Suomen museoliiton rekisteriin mahdollisimman pian osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/poliitikonmuseoharjoittelu2022

Kaikki 15.8.2022 mennessä ilmoitetut vierailut huomioidaan valtakunnallisessa tiedotteessa. Tietoja voi kuitenkin lisätä ja tarkentaa teemaviikon alkuun asti.

Paikalliselle medialle poliitikon museopäivä on kiinnostava juttuaihe ja mediaa kannattaakin kutsua hyvissä ajoin seuraamaan poliitikon museopäivää tai haastattelemaan poliitikkoa vierailun lopuksi. Museoliitto tiedottaa teemaviikosta medialle valtakunnallisesti noin viikkoa ennen tapahtuman alkua. Myös museoiden kannattaa pitää kampanjaa esillä omissa viestintäkanavissaan mahdollisuuksien mukaan.

Katso tarkemmat ohjeet rekisteriin ilmoittautumisesta sekä muusta kampanjoinnista Museoliiton sivuilta: https://www.museoliitto.fi/poliitikonmuseoharjoittelu

Kampanjan graafinen ilme on saatavilla verkkosivuilla sekä suomen että ruotsin kielellä.

PS. Toivomme museoiden käyttävän sosiaalisessa mediassa tunnistetta #poliitikonmuseoharjoittelu ja #politikernsmuseipraktik

Lisätietoja kampanjasta

Viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori
Suomen museoliitto
tuuli.rajavuori@museoliitto.fi
puh. 0444 300 710

Voisit olla myös kiinnostunut näistä