Skip to content

Museoliitto

7.2.2024

Call for Papers: Museopäivät 2024 Jyväskylässä

Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö

Valtakunnalliset museopäivät järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä 22.—24.5.2024 yhteistyössä Jyväskylän museoiden sekä Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän yliopiston kanssa.  Museopäivien teemana tänä vuonna on  Tutkiva museo – tutkimuksellisuus museon voimana.  

Museo on tutkimuksellinen toimija, jonka vahvuus on tiedeperustan synnyttämässä aitoudessa ja luotettavuudessa. Museot ovat monitieteisiä, mutta niillä on myös oma tieteenalansa, museologia. Tutkimus on museon perustassa ja läpäisee kaiken museotyön. Museoiden tutkimuksellisuus kaipaa kuitenkin määrittelemistä, vahvistamista ja näkyväksi tekemistä.   

Museopäivillä tarkastellaan tutkivaa museota monissa asiantuntijapuheenvuoroissa sekä kansallisesta että kansainvälisestä näkökulmasta.  

Lisäksi kutsumme museoammattilaisia, tutkijoita sekä kaikkia aiheesta kiinnostuneita tarjoamaan puheenvuoroa museoiden suhteesta tutkimukseen. Puheenvuoron pituus on 15–20 min. ja sen voi pitää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Puheenvuoroa tarjotaan lähettämällä max. 300 sanan abstrakti 15.3.2024 mennessä osoitteeseen museopaivat@museoliitto.fi Merkitse abstraktiin nimesi, tehtäväsi, taustaorganisaatiosi ja yhteystietosi. Valinnan Museopäiville kutsuttavista puheenvuoroista tekee Museopäivien järjestelytoimikunta. Puheenvuorot ajoittuvat torstaihin 23.5.2024 klo 13.00–16.30.  

Call for Papers (suomeksi)
Call for Papers (på svenska)
Call for Papers (in English)

Museopäivien koko ohjelma opintoretkineen julkaistaan helmikuussa. 

Lämpimästi tervetuloa toukokuussa Jyväskylään! 

Lisätiedot:

Kehittämisjohtaja Leena Tokila
p. 040 534 6232
leena.tokila(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä