Skip to content

Museoliitto

20.9.2021

Digimuseon etäaamukahvit teemalla museoiden virtuaalipalvelut 30.9.2021

Miten museot voivat tarttua digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin? Museoliiton alainen Digimuseo järjestää avoimen etäaamukahvitilaisuuden torstaina 30.9. klo 9-10 teemalla museoiden virtuaaliset palvelut. 

Digitalisoituva yhteiskuntamme kysyy ja tarjoaa uudenlaisia ratkaisuja kulttuuripalveluiden esittämiseen verkossa. Digitaalinen toimintaympäristö mahdollistaa uudella tavalla vuorovaikutteisten, pelillisten ja tarinallisten näyttelysisältöjen rakentamisen. Virtuaaliset sisällöt tekevät museon palveluista myös saavutettavampia yhä laajemmalle yleisölle.

Aamukahvitilaisuudessa 30.9.2021 Digimuseo esittelee palveluaan ja kertoo toteuttamistaan virtuaalinäyttelyistä ja -opastuksista. Lisäksi Sarka-museon henkilökunta kertoo käytännön kokemuksiaan Digimuseon palvelujen käytöstä. Suomen maatalousmuseo Sarka oli yksi ensimmäisistä Digimuseoon liittyneistä museoista. 

Tilaisuuden lopussa sana on vapaa yhteiselle keskustelulle ja kysymyksille museoalan digitalisaation tuomista mahdollisuuksista ja koetuista haasteista. Digimuseosta paikalla ovat kehittämisasiantuntija Heikki Aittala ja liiketoimintapäällikkö Anne Mäkijärvi.

Tilaisuus järjestetään Zoom-alustalla. Aamukahville ei ole erillistä ilmoittautumista. Laita merkintä kalenteriin ja tule mukaan. 

Linkki Zoom-huoneeseen:
https://us06web.zoom.us/j/89251416218?pwd=a3ltQ2ZwMEZHcVBCdG95U3J6VVFIZz09

Meeting ID: 892 5141 6218 
Passcode: 056233

Tervetuloa!

Digimuseo.fi kehittää ja edistää museotoimintaa, museoiden yhteistyötä ja kulttuuriperinnön digitaalista tallentamista ja saatavuutta. Se tuo museopalvelut kuluttajien käyttöön ajasta ja paikasta riippumatta sekä tarjoaa museoille teknologian ja siihen liittyvät palvelut menestykselliseen toimintaan digitaalisessa toimintaympäristössä. 

Digimuseo.fi:n toiminnasta vastaa yhteiskunnallinen yritys Yhteinen Perintö Oy. Sen omistajia ovat Suomen museoliiton hallinnoima FMA Creations Oy ja John Nurmisen Säätiö. 

Voisit olla myös kiinnostunut näistä