Skip to content

Museoliitto

19.1.2021

Hyvinvointi, koti, kirjallisuus ja maailmalla teemoina MUSEO-lehdessä 2021

Koronasta huolimatta museot ovat saavuttaneet hyviä kävijämääriä ja mukautuneet vallitsevaan tilanteeseen luovasti avaamalla verkkonäyttelyitä ja -opastuksia kulttuuria kaipaaville kansalaisille.

Museokortin tilaston mukaan voimassa olevia museokortteja oli vuoden lopussa 197 866 kpl, ja museokortin uusimisprosentti oli n. 70. Tämä kertoo siitä, että museot kiinnostavat suurta yleisöä. 

Uskomme, että kaikenlainen kulttuuri auttaa niin huonoina kuin hyvinäkin aikoina ihmisiä selviytymään. Siksipä tarjoammekin teille MUSEO-lehden näyttelyliitteen ilmoituspaikkoja varmistamaan näkyvyytenne museoalan ainoassa valtakunnallisessa printtimediassa.

Miksi ilmoitus MUSEO-lehden Näyttelyliitteeseen?

MUSEO-lehden näyttelyliite on toivottu tiedonlähde museoiden näyttelytarjonnasta. Palautteen mukaan museokävijät lukevat MUSEO-lehden näyttelyliitettä ja näyttelyistä halutaan tietää myös etukäteen.

Näyttelyliitteessä kannattaa olla mukana pienemmälläkin ilmoituksella, sillä se tarjoaa neljä kertaa vuodessa mahdollisuuden tavoittaa museoiden asiakkaat.

MUSEO-lehti ilmestyy nyt myös digitaalisena julkaisuna Lehtiluukku-palvelussa, jonka kautta lehti on entistä helpommin saavutettavissa ajasta ja paikasta riippumatta.

MUSEO-lehden teemat vuonna 2021

Jokaiselle numerolle on valittu yksi teema, mutta siihen liittyvien juttujen lisäksi jokaisessa lehdessä käsitellään myös muutamia muita ajankohtaisia museoaiheita. Parhaat jutut tuovat esiin museoista uusia, yllättäviä näkökulmia, joten teemoja kannattaa lähestyä avoimin mielin. 

MUSEO 1 ilmestyy 26.2.
MUSEO-lehden teema on hyvinvointi. Lehdessä tutustutaan näyttelyihin, työpajoihin, hankkeisiin ja kampanjoihin, jotka lisäävät henkistä ja fyysistä hyvää oloa. 

MUSEO 2 ilmestyy 21.5.
Kesän alkaessa pureudutaan teemaan koti. Kotimuseot ovat kesäretkien suosikkikohteita. Lehdessä tuodaan esiin sekä maalla että kaupungeissa sijaitsevia museoita, joissa voi kokea, miten ennen elettiin. 

MUSEO 3 ilmestyy 17.9.
Syksyn lehdessä sukelletaan kirjojen maailmaan. Kirjallisuus-teemanumero kertoo kirjailijoille omistetuista museoista, kirjallisuudesta aiheensa saaneista museoista ja kirjailijoista, joille museot ovat tärkeitä.  

MUSEO 4 ilmestyy 3.12.
Vuoden viimeisen lehden teema on maailmalla. Kansainvälisyys on olennainen osa museotoimintaa. Yhteistyötä tehdään ulkomaisten kollegojen kanssa ja näyttelyt kiertävät maasta toiseen.

Ilmoita Museo-lehdessä museonne näyttelyistä ja tapahtumista

MUSEO-lehden mediakortista löydät ilmoitusten koot ja hinnat. Varaa ilmoitustilaa MUSEO-lehden näyttelyliitteestä helposti sähköisesti. Ilmoitustilaa voi varata kerralla kaikista MUSEO-lehden näyttelyliitteistä, jolloin sinun ei tarvitse muistaa deadlineja.

Saat sitä suuremman alennuksen ilmoitushinnoista, mitä useammasta lehdestä varaat ilmoituksen. Lue lisää varauslomakkeesta.

MUSEO-lehden näyttelyliitteessä näyttelyt ja tapahtumat tavoittavat niin museoasiakkaat kuin museoammattilaisetkin. Varaa ilmoitustilaa MUSEO-lehdestä 1/2021 22.1.2021 mennessä.

Lisätiedot:
yhteistyökoordinaattori Helena Piipponen
helena.piipponen@museoliitto.fi
p. 044 4300 701

Voisit olla myös kiinnostunut näistä