Skip to content

Museoliitto

17.12.2019

Joulukirje kansanedustajille

Museoliitto lähettää vuosittain kansanedustajille Museo-lehden ja joulukirjeen, jossa kootaan yhteen vuoden ajankohtaiset museoasiat.

Arvoisa kansanedustaja

Vuosi lähestyy loppuaan ja on aika suunnata joulun viettoon. Suomen museoliitto lähettää joulutervehdyksenään kaikille kansanedustajille Museo-lehden. Lehdessä on monipuolisesti luettavaa muun muassa liikenteen ja matkustamisen historiasta, lisätyn todellisuuden hyödyntämisestä museoiden näyttelyissä, museoammattilaisten työstä ja taiteesta pääkaupunkiseudun metroasemilla.  

Museot haluavat toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja monissa museoissa on tutkittua tietoa tarjolla ilmastonmuutoksesta. Museo-lehdestä voi lukea miten Suomen Ilmailumuseon järjestämissä työpajoissa mietitään keinoja lentämisen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Ensi vuoden alusta astuu voimaan uusi museolaki ja sen myötä uudet nimetyt alueelliset ja valtakunnalliset vastuumuseot aloittavat työnsä. Alueellisiin museoihin rekrytoidaan parhaillaan eritysesti kulttuuriympäristötyön asiantuntijoita, kuten rakennusperinnön ja korjausrakentamisen osaajia sekä arkeologeja. Tammikuun alusta alkaen yhteensä 124 ammatillisesti hoidettua museota eri puolilla Suomea saa valtionosuutta.

Elokuussa 2019 Suomen museoliiton neljännen kerran järjestämä Poliitikon museoharjoittelu -viikko innosti ennätysmäärän päättäjiä kokeilemaan museotyötä. Yli 70 päättäjää ja luottamushenkilöä harjoitteli käytännön museotyötä museoissa eri puolilla maata. Saamamme palaute työharjoittelijoilta ja museoista oli hyvin positiivista. Seuraava harjoitteluviikko järjestetään 24.-28.8.2020. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Rentouttavaa joulun aikaa 

Leena Tokila
Pääsihteeri
Suomen museoliitto

Voisit olla myös kiinnostunut näistä