Skip to content

Museoliitto

22.5.2020

Kesän MUSEO-lehti on ilmestynyt teemalla työ

Museo-lehden 2/2020 sisältö pureutuu työ-teemaan monesta näkökulmasta. Lehden laajemmassa reportaasissa perehdytään suomalaisen työn historiaan ja sen museointiin. Lehdestä voi myös lukea rap-artisti Palefacen sovittamista työväenlauluista sekä Ebeneser Kansanlastentarhan fröbeliläisestä työkasvatuksesta.

Museoammattilaisen päivä -sarjassa tutustumme tällä kertaa Forssan museon museonjohtaja Kati Kivimäen työhön. Kolumnissa Turun museokeskuksessa työskentelevä Eikka-robotti kertoo, millaisena museoammattilaisen arki hänelle näyttäytyy. Kokoelmat kertovat -palstalta voi lukea irtisanomiskokemuksista, joita Työväenmuseo Werstas on tallettanut osana Irtisanottu perintö -hanketta.

Museo-oppaan matkassa -sarjassa saaristomuseo Pentalan museo-opas Ninni Finnberg kertoo Pentalassa eläneiden kalastajaperheiden arjesta. Kansainvälisessä jutussa vieraillaan Tanskan Aarhusissa sijaitsevassa Den Gamle By ulkoilmamuseossa.

Taiteilijahaastattelussa kuvataiteilija Stiina Saaristo kertoo tarinan suurikokoisten töidensä taustalla. Esittelyssä on Keski-Suomen museon, KeMun, uusi perusnäyttely Keskisuomalaisuutta etsimässä sekä Museokortin #Karanteenitaidetta-somehaaste.

Lehdestä voi myös poimia presidentti Tarja Halosen näyttelyvinkit kiinnostavimpiin museoihin ja -näyttelyihin, vinkit Lapin museoseikkailuun sekä lukea tuoreet museouutiset. Lisäksi lukijoita ilahduttaa ristikko.

Lehti on myynnissä Lehtipisteen myyntipisteistä kautta maan. Lehden voi myös tilata verkossa digitaalisena tai paperiversiona.

Mukavia lukuhetkiä MUSEO-lehden parissa!

Voisit olla myös kiinnostunut näistä