Skip to content

Museoliitto

9.3.2010

Kutsu Museojulkaisukilpailuun 2010

Museojulkaisukilpailu on järjestetty vuodesta 1992 lähtien joka toinen vuosi. Tänä vuonna kilpailu järjestetään kymmenennen kerran. Suomen museoliitto kutsuu museoita osallistumaan Museojulkaisukilpailuun. Kilpailun tarkoitus on tehdä tunnetuksi museoiden monipuolista ja korkeatasoista julkaisutoimintaa laajemmalle lukijakunnalle. Kilpailu on avoin erityyppisille ja erikokoisille museoille.

Museot ovat merkittäviä julkaisijoita. Vuosittain museot tuottavat yli kaksisataa julkaisua. Ne kertovat museoiden näyttely- ja tutkimustoiminnasta, museoiden hoitamasta taide-, kulttuuri- ja luonnonperinnöstä sekä kulttuuriperintöön liittyvästä monipuolisesta asiantuntemuksesta.

Kilpailuraati valitsee ehdokkaat lopulliseen karsintaan. Raadin puheenjohtaja on Helsingin yliopiston Euroopan historian professori Laura Kolbe. Voittajan esiraadin valitsemista julkaisuista valitsee viestintäkonsultti, kirjoittaja Kirsi Piha. Raadin ehdottamat loppukilpailuehdokkaat ovat esillä Turun kirjamessuilla 1.-3.10. ja Helsingin kirjamessuilla 28.-31.10. Voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla.

Kilpailuun voivat osallistua museoiden julkaisut, joissa on ISBN- tai ISSN-tunnus ja jotka ovat ilmestyneet 1.6.2008-31.5.2010 välisenä aikana. Kukin museo voi lähettää yhden julkaisun kilpailuun.

Kilpailuun tarkoitettu julkaisu tulee toimittaa kolmena kappaleena Ovelle-pakettina (perille kuljetettuina) 31.5. mennessä Suomen museoliiton toimistoon, os. Annankatu 16 B 50, 00120 Helsinki.

Lisätietoja:
projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo (09) 5841 1726
eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä