Skip to content

Museoliitto

17.6.2015

Kysely taidemuseoille taiteilijoiden kanssa tehtävien sopimusten ja korvausten käytännöistä

Suomen museoliitto on mukana Opetus- kulttuuriministeriön asettamassa taidenäyttelyiden korvauskäytäntöjä selvittävässä työryhmässä. Työryhmän tehtävänä on selvittää nykyiset taiteilijoiden ja näyttelynjärjestäjien väliset sopimus- ja korvauskäytännöt sekä näyttelyiden kustannusten jakautuminen osapuolten kesken.

Työryhmä arvioi kehittämistarpeet, joilla selkiytetään taidenäyttelyiden järjestämiseen liittyviä käytäntöjä. Työryhmän tulee myös ehdottaa vaihtoehtoisia tapoja käytäntöjen kehittämiseksi sekä arvioida niiden vaikutuksia muun muassa valtion rahoitukseen. Työryhmän toimikausi on 1.4.-31.12.2015.

Lue lisää: http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2015/03/korvauskaytanto.html?lang=fi&extra_locale=fi

Museoliitto selvittää museoiden ja taiteilijoiden välistä rahaliikennettä ja sopimuskäytäntöjä. Kysely koskee taide- ja yhdistelmämuseoiden koko näyttelytoimintaa, mutta erityisesti vaihtuvia näyttelyjä, jossa on esillä taiteilijoiden omistamia teoksia. Lisäksi Museoliitto kartoittaa taidemuseoiden arvioita tulevasta kehityksestä. Kyselyyn odotetaan vastauksia kaikilta yhdistelmä- ja taidemuseoilta 31.8.2015 mennessä.

Kysely on vastattavissa osoitteessa: https://www.lyyti.fi/questions/686e70ed3c

Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmässä ovat mukana myös Galleristit ry, Suomen Taiteilijaseura, Teollisuustaiteen liitto Ornamo ja Kuvasto, jotka kartoittavat sopimus- ja korvauskäytäntöjä omilta jäseniltään.

Lisätietoja: projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo, puh. 0444 300 703, eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä