Skip to content

Museoliitto

28.11.2019

Lukuisten kansainvälisten museopalkintojen hakuajat nyt käynnissä


Alkuvuodesta 2020 päättyy monen kansainvälisen museopalkinnon hakuaika. 
Katso kilpailuvaihtoehdot ja ilmoita museosi mukaan sopivaan kilpailuun.

Museoliitto kannustaa suomalaisia museoita osallistumaan myös kansainvälisiin museokilpailuihin. Alle on listattu palkintoja, joiden hakuajat ovat parhaillaan käynnissä.

A) The Luigi Micheletti Award myönnetään modernin ajan historiaa, tekniikkaa, teollisuutta tai sosiaalista kulttuuriperintöä tallentavalle museolle tai tiedekeskukselle. Palkinto on jaettu vuodesta 1996 alkaen. 

B) The DASA Award palkinto myönnetään museolle, joka tarjoaa innovatiivisia oppimisen mahdollisuuksia. Palkintoa on jaettu vuodesta 2010. 

C) Children in Museums Award jaetaan vuosittain joko lapsille suunnatulle museolle tai tiedekeskukselle, tai museolle tai tiedekeskukselle, joka on muuten ansioitunut lasten huomioimisessa. Palkinto on European Museum Academyn ja Hands On! -järjestön yhteinen tunnustus. 

D) Heritage in Motion palkinto on tunnustus multimediaprojektille, joka edustaa, tutkii ja tukee eurooppalaista kulttuuriperintöä ja avaa uusia, jännittäviä tapoja yleisöille päästä kokoelmien ja kulttuuriperinnön äärelle.

E) Lyhytelokuvat ja -videot ovat oivallinen väline levittää museoiden sisältöjä mukaansatempaavalla tavalla. Museums in Short on kansainvälinen lyhytvideokilpailu, jonka kautta museoita tehdään tunnetuksi innovatiivisen videotuotannon keskuudessa. Palkinto on jaettu vuodesta 2012 asti.

Lisätietoja palkinnoista saa alla mainituilta yhteyshenkilöiltä.

Kategorioissa A-C ota yhteyttä Ann Nichollsiin (ann.n1493@gmail.com)
Kategoriassa D ota yhteyttä Adriana Bosselaariin (adriana@heritageinmotion.eu)
Kategoriassa E ota yhteyttä info@museumsinshort.eu

Seuraava European Museum Academyn tapaaminen ja palkintogaala tullaan pitämään Chemnitzissä, Saksassa 17.-19.9.2020.

Muista kansainvälisistä museopalkinnoista voit lukea täältä.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä