Skip to content

Museoliitto

4.3.2019

Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä Turun museopalvelujohtajan sijaiseksi

Turun museopalvelujohtaja Olli Immonen siirtyy 1.8.2019 alkaen kuudeksi kuukaudeksi virkavapaalle. Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä on valittu museopalvelujohtajan viransijaiseksi ajalle 1.8.2019–31.1.2020.

– Saamme hyvin verkottuneen ja museoiden toimintaympäristön muutoksia erinomaisesti tuntevan henkilön Turun kaupungin museotoimintaa kehittämään. Kaupungin museotoiminta hyötyy hänen mittavasta yhteistyöverkostostaan, sanoo Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes.

– Levällä on Museoliiton pääsihteerinä poikkeuksellinen ja kansainvälinen näköalapaikka alan uusimpiin virtauksiin. Kimmo on varmasti hyvä sparraaja myös ajankohtaisessa Historian museo -hankkeessa. Minulle taas puolen vuoden vuorotteluvapaa tuo tervetulleen mahdollisuuden uudistumiseen, kertoo museopalvelujohtaja Olli Immonen.

FM, MBA Kimmo Levä on toiminut Suomen museoliiton pääsihteerinä vuodesta 2011 alkaen. Hän on ollut keskeisessä roolissa muun muassa suuren suosioin saavuttaneen Museokortin kehittäjänä.

– Museokortti on menestystarina, ja siihen liittyvä kokemus tuo myös Turun museoiden liiketoimintaan liittyvään tuotteistamiseen uusia tuulia, toteaa Immonen.

– Turku on vahva museokaupunki ja kehittämishankkeiden perusteella entistä vahvempi asema on tähtäimessä. On erittäin hienoa olla viemässä Turun kaupungin museoiden kehittämishankkeita eteenpäin puolen vuoden ajan ja samalla vahvistaa omaa osaamista suuren kaupunginmuseon toiminnasta. Odotan erittäin kiinnostavaa tulevaa syksyä ja alkuvuotta 2020 museon henkilöstön ja johtajien kanssa, kommentoi Kimmo Levä.

Lisätietoa antavat

Olli Immonen, museopalvelujohtaja

p. 040 350 2782, olli.immonen@turku.fi

Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Kimmo Levä, pääsihteeri
p. 040 166 2816, kimmo.leva@museoliitto.fi

Suomen museoliitto

Voisit olla myös kiinnostunut näistä