Skip to content

Museoliitto

15.12.2009

Museoliiton verkkosivut uudistuivat

Suomen museoliiton verkkosivut ovat saaneet uuden graafisen ilmeen. Visuaalisen konseptin on suunnitellut graafikko Marko Mäkinen, ja teknisestä toteutuksesta on vastannut Olli Holopainen/Slap Media Oy.

Vaikka grafiikka onkin kokenut perinpohjaisen uudistuksen, sisällöltään Museoliiton ylläpitämät verkkosivut museoliitto.fi ja museot.fi säilyvät hyvin pitkälti entisen laisina. Olemme pyrkineet selkiyttämään kahden eri verkkosivustomme ’työnjakoa’.

Museoliitto.fi-sivustolta löytyy tietoa liiton toiminnasta: koulutus, lehdistö- ja jäsentiedotteet, lausunnot ja kannanotot, ajankohtaiset projektit ja Museoliiton julkaisut. Lisäksi museoliitto.fi-sivuille kootaan museoalan avoimet työpaikat.

Museot.fi-sivuille on koottu yleistä tietoa museoalasta niin suurta yleisöä, mediaa kuin museoalan ammattilaisiakin varten. Museot.fi-sivuilta löytyy tietoa museoalan organisaatioista, valtionhallinnosta, museologian opiskelusta, museolainsäädännöstä, Museohaku- ja Näyttelykalenteri-tietokannat sekä museouutisia.

Tervetuloa tutustumaan uusiin verkkosivuihimme! Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ehdotuksia kehittääksemme verkkopalvelujamme edelleen.

Näyttelykalenteri ja Museohaku saivat lisää näkyvyyttä

Verkkosivu-uudistuksen yhtenä lähtökohtana oli tuoda paremmin esiin käytetyimpiä palveluita, Näyttelykalenteria ja Museohakua. Näyttelykalenteriin on Museoliiton jäsenmuseoiden mahdollista syöttää tulevia näyttelyitään ja tapahtumiaan. Museohausta löytyvät Museoliiton museorekisterin tuhatkunta museota.

Palveluiden dynamiikkaa lisättiin erityisesti tekemällä nostoja tietokannoista sisältösivuille sekä museoliitto.fi- että museot.fi-puolella. Kuvat vaihtuvat satunnaisesti jokaisella sivun latauksella luoden kustakin sivusta yksilöllisen näköisen. Kuviin on liitetty paitsi kuvatiedot myös perustiedot kyseisestä ajankohtaisesta näyttelystä tai museokohteesta.

Kuvien merkitys korostuu Näyttelykalenterissa, joten on erittäin suositeltavaa lisätä kiinnostava ja korkealaatuinen kuva näyttelytietojen yhteyteen. Hyviä kuvia museoista toivotaan puolestaan lähetettävän Museoliittoon liitettäväksi Museohaku-ominaisuuteen.

Näyttelykalenteri on Museoliiton jäsenmuseoille tarkoitettu palvelu. Myös kuvien lisääminen museotietojen yhteyteen on mahdollista vain Museoliiton jäsenmuseoille.

Verkkosivuihin liittyvissä kysymyksissä palvelee Museoliiton tiedottaja Janne Saavalainen.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä