Skip to content

Museoliitto

12.5.2015

Museoviikko 16.-23.5.2015

Museoviikkoa vietetään tänä vuonna teemalla ’Museot kestävän yhteiskunnan rakentajina,’ ’Museer för ett hållbart samhälle’. Teemalla tunnistetaan museoiden tehtävä lisätä tietoa vähemmän kuluttavasta yhteiskunnasta, yhteistoiminnallisuudesta ja yhteiskunnasta, joka kunnioittaa elinympäristöä.

Poimintoja viikon tarjonnasta:
Lauantaina 16.5. Diamus – Helsingin Diakonissalaitoksen vapaaehtoiset tarjoilevat soppaa mihin hintaan hyvänsä klo 11-14. Luvassa on opastettu kierros Diakonissalaitoksen kirkkoon ja Aurora-saliin klo 12. Espoon kaupunginmuseo KAMU järjestää kävelykierroksia Espoon terveyslähteellä la 16.5. klo 12 ja 14, ti 19.5. klo 18, la 23.5. klo 12. Modernin taiteen museo Emmassa Museoviikolla on kaikille avoimet Taidevartti-opastukset, jotka tutustuttavat näyttelyyn sen teosten kautta. Lauantaina
16.5., sunnuntaina 17.5. sekä lauantaina 23.5. klo 13. Keskiviikkona 20.5. klo 18-20 on Avoin-työpaja, jossa saippuasta tehdään oma veistos.
Seikkailuja ja musiikkia kevätillassa museoiden yönä 16.5.
Tekniikan museossa museoyötä vietetään seikkaillen Kummituksen jäljillä museon kellareissa, näyttelyissä ja Tekniikan tarinamatolla. Kummituksen kellarikierrokset klo 17.30, 18.30 ja 19.30. Vantaan kaupunginmuseossa Risto Vilhusen kokoelmia esittelevän näyttelyn valot sammutetaan museon normaaliin sulkemisaikaan. Sen jälkeen näyttelyyn pääsee tutustumaan hämärtyvässä luonnonvalossa tai taskulampun avulla.
Sastamalassa vietetään museoiden yötä tanssimalla kuulaassa kevätillassa, Luona vanhan veräjän. Porissa Satakunnan museossa Zamburu-orkesteri soittaa, laulaa ja tanssii länsiafrikkalaista musiikkia. Pohjanmaan museo- ja Terranova Merenkurkun luontokeskuksessa museoiden yönä klo 18-22 luvassa opastus Noitavainot Pohjanmaalla näyttelyyn, Aaveballadeja Pohjanmaalta: musiikkiesityksiä ja tarinoita. Klo 21 Max ja Ginger -näytelmä museon etupihalla.
Etelä-Pohjanmaalla Kestävän ympäristön ohjelmaa Törnävän museoalueella. Kiehtovat kivijalat -opastukset järjestetään sunnuntaina 17.5. klo 12.30 ja 14.30. Kierroksilla kerrotaan Östermyran rauta- ja ruutiruukin historiasta. Kansainvälisenä museopäivänä 18.5. on useisiin museoihin vapaa pääsy mm. Rovaniemellä Museopäivää vietetään Arktikumissa ja Pilkkeessä ilmaisella sisäänpääsyllä ja erilaisella ohjelmalla klo 10-18.
Museoviikon päätteeksi Korteniemen perinnetilan tuvassa Liesjärven kansallispuistossa leivotaan ruisleipää oman sadon Aunus-rukiista. Toista sataa vuotta vanha savusauna on lämpimänä ja kaikkien käytettävissä. Hämeenlinnassa järjestetään museomarkkinat, joka kerää Kanta-Hämeen
perinnealan toimijat ja tuotteet Linnanniemelle 23.5. klo 10-17.
Museoviikko portaali täydentyy tapahtuman alkamisajankohtaan asti.
Museoiden tarjonta löytyy maakunnittain ja
päiväkohtaisesti. Museoviikon ohjelma löytyy osoitteesta: www.museoviikko.fi
Lisätietoja:
projektisuunnittelija, Eeva-Liisa
Taivassalo, puh. 0444 300 703

Voisit olla myös kiinnostunut näistä