Skip to content

Museoliitto

21.2.2012

Museoviikko: Uutta-Nytt!

Vuonna 2012 Museoviikkoa vietetään 14.-20.5. teemalla on Uutta-Nytt! Tämän vuoden teema avaa runsaasti erilaisia mahdollisuuksia tehdä museotyötä tunnetuksi kertomalla muun muassa uusista kokoelmahankinnoista tai ajankohtaisista hankkeista. Uutta-Nytt! toimii paitsi suomenkielisenä sanaleikkinä myös kaksikielisenä teemana. Useat ruotsinkielisillä alueilla olevat museot ovat viime vuosina olleet hyvin aktiivisia Museoviikolla.

Museoviikko on hyvä kanava alueelliseen yhteistyöhön muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Viikon tapahtumina voivat toimia niin suuret kuin pienetkin näyttelyt, opastukset, luentotilaisuudet, esitelmät ja työpajat.

Kansainvälisen museoneuvoston ICOMin teema Kansainväliselle museopäivälle 18.5. on Museums in a Changing World, New Challenges, New Inspirations. Kansainvälistä museopäivää vietetään tänä vuonna 35. kerran. Museoiden yötä suositellaan vietettäväksi Suomessa niin ikään perjantaina 18.5.

Aikataulu

Ilmoita museosi mukaan Museoviikolle sähköpostitse Eeva-Liisa Taivassalolle 9.3.2012 mennessä. Museoviikon ohjelmatiedot tulee päivittää Suomen museoliiton näyttelykalenteriin osoitteessa www.museot.fi/nayttelykalenteri/login viimeistään 23.3.2012.

Museoviikon tämän vuoden verkkosivut avataan huhtikuun puolivälissä osoitteessa www.museoviikko.fi. Museoviikon tietoja on mahdollista päivittää tapahtuman alkuun saakka. Museoliitto tiedottaa Museoviikon ohjelmistosta valtakunnallisesti. Paikallistiedotuksen toivotaan olevan aktiivista, ja museot hoitavat sen itse omien kontaktiensa kautta.

Lisätietoja Museoviikosta:
projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi
p. (09) 5841 1726
www.museoliitto.fi/tiedotus/museoviikko

Voisit olla myös kiinnostunut näistä