Skip to content

Museoliitto

11.4.2008

Museoviikkoa vietetään 12.-18.5.2008 teemalla Eurooppalaisuus meissä

Euroopan unioni on nimennyt vuoden 2008 Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuodeksi. Tavoitteena on saattaa yhteen kulttuuritaustoiltaan erilaisia kansalaisia ja saada heidät ymmärtämään toistensa ajatusmaailmaa. Suomessa kulttuurienväliseen vuoropuheluun kannustetaan taiteen ja kulttuurin keinoin. Suomen museoliiton koordinoima Valtakunnallinen museoviikko on osa teemavuoden ohjelmaa. Museoviikkoa vietetään teemalla Eurooppalaisuus meissä.

Museoviikkoon osallistuvat museot eri puolilla Suomea valottavat tarjonnallaan millä tavalla eurooppalaiset kulttuurit ovat muovanneet suomalaista kulttuuria ja identiteettiä. Viikon aikana voi muun muassa osallistua Eurooppalaisuus meissä teemaopastuksiin Helsingissä Suomen kansallismuseossa, Raumalla Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa sekä Rauman taidemuseossa. Jyväskylässä Alvar Aalto museossa näkökulma on eurooppalaisessa rakennustaiteen perinnössä. Lappeenrannassa Etelä-Karjalan museossa järjestetään Venäjä-klubin keskustelutilaisuus teemalla kulttuurien välinen vuoropuhelu. Espoossa Helinä Rautavaaran museossa kerrotaan eurooppalaisten ja afrikkalaisten kohtaamisista Afrikan tähti – pelilaudan kääntöpuoli -näyttelyssä.

Museoviikon avajaistilaisuus järjestetään maanantaina 12.5. Helsingissä Kampin liikekeskuksessa.

Museoviikon tapahtumat löytyvät osoitteesta www.museoviikko.fi

Ohjelmaan voi tutustua museokohtaisesti, alueittain sekä päiväkohtaisesti. Tietoja päivitetään viikon alkuun saakka.

Museoiden tapahtumista lisätietoja antavat museoiden yhteyshenkilöt, jotka on ilmoitettu tapahtuman yhteydessä. Suomen museoliitossa lisätietoja saa projektisuunnittelija Jaana Rytköseltä, jaana.rytkonen(a)museoliitto.fi, (09) 5841 1727. Museoviikon logon voi ladata Museoliiton verkkosivuilta osoitteesta http://www.museoliitto.fi/tiedotus/museoviikko.

Museoviikon ohjelma

Museoviikko 12.-18.5.2008

Lue lisää teemasta

Museoliiton tiedotus

Voisit olla myös kiinnostunut näistä